Özgür Özel: İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel: İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz

Özgür Özel: İstanbul\'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sultangazi'deki Halk Buluşması'nda yaptığı konuşmada, İliç'teki maden felaketini hatırlatarak AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'u eleştirdi ve İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

22.02.2024 19:47  Güncelleme: 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sultangazi'deki Halk Buluşması'nda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İliç'teki maden felaketini hatırlatarak, "Murat Kurum diyor ki, 'ÇED raporuyla bunun bir ilgisi var mı?' Olmaz olur mu? Sen o dağın yapılmasına imzayı attın, felaketten sorumlusun. İliç'teki felaketten sorumlu olan Murat Kurum'un İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP lideri Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi'de düzenlenen Halk Buluşması'nda konuştu.

"MURAT KURUM'UN İSTANBUL'UN FELAKETİ OLMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Özel, konuşmasında İliç'teki maden felaketini hatırlatarak AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'u sert sözlerle eleştirdi.

Özel, şöyle konuştu:

"Şimdi beyefendi Murat Kurum'u getirmiş, Murat Kurum İstanbul'da bir göreve talipmiş. Murat Kurum'un önceki görevinde attığı imza ortada, biz 'aman ha! İliç'te siyanür var, çevre katliamı var. İnsanlığın sağlığına, bebeklerin sağlığına büyük zarar verir, annelerin düşük yapmasına ya da engelli çocuk doğurmasına sebebiyet verir' dedik. Dinlemediler. 'Atma' dedik, attı imzayı. Daha sonra 4-5 katına çıktı orası. Bir yandan şirket paraları istiflerken, bir yandan çıkan toprak bir yere istiflendi, işçiler dedi ki, 'bu dağ bir gün hepimizi götürecek' o dağ geldi, 9 canımızı götürdü. Şimdi Murat Kurum diyor ki, 'ÇED raporuyla bunun bir ilgisi var mı?' Olmaz olur mu? Sen o dağın yapılmasına imzayı attın, felaketten sorumlusun. İliç'teki felaketten sorumlu olan Murat Kurum'un İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz.

"MURAT KURUM, İMAMOĞLU'NA 100 ÜZERİNDEN 87 NOT VERMİŞ TEBRİK EDİYORUZ MURAT BEYİ"

Ben bir konuda hakkını teslim edeyim. Murat Bey çok zor bir işi başardı. İstanbul gibi bir belediyenin böyle bir metropolün, büyükşehir belediyesinin performansını belirlemek kolay iş değil. Biz araştırmaları, çalışmaları yaptırdık, bütçe tasarruflu kullanıldı, iki kat iş yapıldı falan, uzun uzun sayfalarca rapor var. Ama Murat Bey muhteşem bir tespit yapmış. Demiş ki, '5 yıllık Ekrem İmamoğlu'na karne vermiş, 100 üzerinden 87 not vermiş. Tebrik ediyoruz Murat Beyi. Ben Ekrem başkana 100 üzerinden 90 mı 95 mi vereyim diyordum ama rakibi 87 verdiyse bu en değerlisi. Tebrik ediyoruz başkanı. Rakibinden 87 aldı, inşallah 31 Mart'ta 100 üzerinden 100'ü İstanbullulardan alacak."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel: İstanbul'un felaketi olmasına izin vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement