Papa, Germanwings Kurbanları İçin Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Papa, Germanwings Kurbanları İçin Dua Etti

Papa, Germanwings Kurbanları İçin Dua Etti

Dha DIŞ HABER - Papa, Germanwings kurbanları için dua ettiDHA DIŞ HABER - Papa, Germanwings kurbanları için dua etti KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, Paskalya öncesi Kutsal Hafta'nın başlangıcı olan Palmiye Pazarı ayinini yönetti.

30.03.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Papa, Germanwings kurbanları için dua etti DHA DIŞ HABER - Papa, Germanwings kurbanları için dua etti

KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco, Paskalya öncesi Kutsal Hafta'nın başlangıcı olan Palmiye Pazarı ayinini yönetti. Papa burada, Salı günü düşen Germanwings uçağında hayatını kaybedenler için dua etti.

Hıristiyan aleminin en önemli bayramlarından olan; İsa Peygamber'in çarmıha gerilişi, ölümü ve tekrar dirilişinin yıldönümü olan kutsal günleri içeren Paskalya haftası, Palmiye Pazarı ile başladı.

Adını, Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmeden önce Kudüs'e son kez girişi sırasında, onu karşılamaya gelenlerin ellerinde salladıkları palmiye dallarından alan Palmiye Pazarı ayini, Papa Francesco'nun yönetiminde Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Başta kardinaller olmak üzere çok sayıda din adamının da hazır bulunduğu ayine, 80 bine yakın inananın katıldığı açıklandı.

Papa ayin sırasında yaptığı konuşmada, dünyanın çeşitli yerlerinde zulme uğrayan ve yaşadıkları yerlerden sürülen Hristiyanlar için dua etti.

78 yaşındaki ruhani lider, Hristiyan ve İncil'e sadık oldukları, İsa Peygamber'i inkar etmedikleri için ayrımcılığa uğradıkları ve zulmedildiklerini söylediği söz konusu kişileri 'bugünün şehitleri olarak andı.

Papa, Salı günü düşen Germanwings'e ait uçakta yaşamını yitirenler için de dua ederken, 'Aralarında Alman öğrencilerin de bulunduğu, geçtiğimiz Salı günkü uçak kazasında hayatını kaybedenler için Meryem Anamızdan şefaat diliyorum dedi.

DÜNYEVİLİK GÜNAHININ ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ

Kutsal Hafta boyunca da İsa Peygamber'e bağlılık yolunda olacaklarının altını çizen Papa, Hristiyanların dünyevilikten uzak durması gerektiğine dikkat çekerek,Bir de İsa'nınkinin aksine bir yol var dünyevilik. Dünyevilik bize, kibir, gurur, başarı sunar. Şeytan, çölde geçirdiği 40 boyunca bunu İsa'ya da teklif etti. Ancak İsa, tereddüt etmeden bunu reddetti. ve O'nunla ve O'nun lütfü ile, yardımıyla, biz de bizi günaha sürükleyenin üstesinden gelebiliriz ifadelerini kullandı.

Papa, ayinin ardından Papalık cipine (Papamobile) binerek meydandaki halkı selamladı. Paskalya Yortusu bu yıl 3 Nisan Pazar günü kutlanacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa, Germanwings Kurbanları İçin Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement