Paris'te Üç Kürt Kadının Öldürülmesi Nedeniyle Açıklama - Son Dakika
Güncel

Paris'te Üç Kürt Kadının Öldürülmesi Nedeniyle Açıklama

Paris\'te Üç Kürt Kadının Öldürülmesi Nedeniyle Açıklama

Iğdır’da, Fransa’nın başkenti Paris’te 3 Kürt siyasetçi kadının öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapıldı.

09.01.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da, Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Kürt siyasetçi kadının öldürülmesinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapıldı.

Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen 3 Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez için basın açıklaması düzenledi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Iğdır İl Başkanlığı önünde gerçekleşen basın açıklamasına, DBP Iğdır İl Eş Başkanı Murat Yerlikaya, Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, Iğdır İl Genel Meclisi Eş Başkanı Dilek Yanardağ, DBP ve HDP il yöneticileri ile DÖHK bileşenleri katıldı. Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in fotoğraflarının bulunduğu pankartın da açıldığı etkinlikte basın metnini okuyan DÖHK üyesi Saniye Çark, Paris'te gerçekleşen katliamın bilinçli olarak hedeflendiğini savunarak, "Paris'te kadın yoldaşlarımızın katliamı bilinçli olarak, planlı ve örgütlü gerçekleştirildi. Açık ki bu katliamı gerçekleştirenler Kürt sorununun çözüme kavuşmasını istemeyen kesimlerdir" dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız dağıldı. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Paris'te Üç Kürt Kadının Öldürülmesi Nedeniyle Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement