"Plaket Beklerken Hakkımızda Hapis İsteniyor" - Son Dakika
Güncel

"Plaket Beklerken Hakkımızda Hapis İsteniyor"

"Plaket Beklerken Hakkımızda Hapis İsteniyor"

Bursaspor Kulübü ile ilgili sürdürülen mali yolsuzluk davasında, aralarında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılanmasında bugün verilmesi beklenen karar mahkeme...

19.09.2013 16:18

Bursaspor Kulübü ile ilgili sürdürülen mali yolsuzluk davasında, aralarında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılanmasında bugün verilmesi beklenen karar mahkeme heyeti değişikliği nedeniyle bir sonraki celseye kaldı. Son savunmasına yapan kulübün Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, "Plaket beklerken hakkımızda hapis cezası isteniyor" dedi.

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturma ardından tutuksuz 36 sanık hakkında, 'Zimmet, görevi ihmal, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, örgüt kurmak ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçlamalarıyla 12-36 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına sanıklardan Bursaspor Kulübü Hukuk Danışmanı Öztürk Yazıcı, Kulüp Avukatı Jale Demir ile yönetici Oktay Hakan Öztürk katıldı.

Tutuksuz sanıklar mahkemeye son savunmalarını yazılı olarak yaptı. Öztürk Yazıcı son savunmasında Bursaspor TV'nin kurulmasıyla ilgili kuruculara avans verilmesine ilişkin yönetim kurulu kararında imzası olduğu için sanık olarak yargılandığını anlatarak, " Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın televizyonları gibi biz de Bursaspor'a şu an milyonlarca lira değeri olan bir kanal kazandırdık. Plaket beklerken hakkımda hapis cezası isteniyor" diye konuştu.

Bu arada davaya katılma talepleri reddedilen fakat iddianamede müşteki olarak yer alan Bursaspor Kulübü eski başkanı Recep Günay ile Bursaspor Derneği üyesi Sedat Topaloğlu avukatları aracılığıyla mahkemeye şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe verdi. Mahkeme heyeti, heyet değişikliği nedeniyle karar aşamasına gelen davayı ertelerken Günay ile Topaloğlu'nun davaya müdahil olmaması nedeniyle her ikisinin talepleri hakkında karar verilmesine yer olmadığını hükmetti. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Plaket Beklerken Hakkımızda Hapis İsteniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement