Polis Grev Yaptı, Marketler Yağmalandı - Son Dakika
Güncel

Polis Grev Yaptı, Marketler Yağmalandı

Polis Grev Yaptı, Marketler Yağmalandı

Cordoba yerel polisi, görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca karakollardan çıkmama eylemi başlattı.

04.12.2013 15:30

Cordoba yerel polisi, görüşmelerde anlaşma sağlanamayınca karakollardan çıkmama eylemi başlattı. Polisin çekilmesinden bir kaç saat sonra şehirde yağma olayları görülmeye başlandı. Gece boyunca süren olaylarda 20'den fazla market yağmalandı. Yağma gecesinin bilançosu, ölen 20 yaşında bir genç, onlarca yaralı ve 50 tutukluyla birlikte, kapalı bankalar, işlemeyen toplu taşıma ve zorunlu tatil edilen okullarıyla adeta yarı felç olmuş bir durumda uyanan şehir oldu. Arjantin resmi haber ajansı Telam ölen gencin, yağmaya katılmadığını olay yerinden motorsikletiyle geçerken açılan ateş sonrası yaralanarak hastaneye kaldırılıdığını ve burada hayatını kaybettiğini duyurdu.

Cordoba Valisi Jose Manuel de la Sota, polislerle pazarlığa devam ederken, Başkan Cristina Kirchner'den bölgeye jandarma sevk etmesini istediğini açıkladı. Ancak, kabine başkanı Jorge Capitanich, herhangi bir yardım çağrısı almadıklarını söyleyerek Cordoba Valisi'ni sorumluluklarını yerine getirmemekle suçladı.

Cordoba Federal Mahkemesi güvenlik gerekçesiyle ihtiyati tedbir kararı aldı ancak eylemci polislerin avukatı Miguel Ortiz Pellegrini 'protesto yapmak suç değildirö diyerek karara uymayacaklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Grev Yaptı, Marketler Yağmalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement