Polisle Tartışan Avukat, Savcının Talimatıyla Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Polisle Tartışan Avukat, Savcının Talimatıyla Gözaltına Alındı

Polisle Tartışan Avukat, Savcının Talimatıyla Gözaltına Alındı

Edirne'de lokantaya yaşı küçük çocuk bulunduğu ihbarı için gelen polis ekipleri ile kapalı yerde sigara içme konusunda tartışan avukat Hakkı Şendurur, savcının talimatı ile gözaltına alındı.

14.02.2015 18:00

Edirne'de lokantaya yaşı küçük çocuk bulunduğu ihbarı için gelen polis ekipleri ile kapalı yerde sigara içme konusunda tartışan avukat Hakkı Şendurur, savcının talimatı ile gözaltına alındı. Geceyi karakolda geçiren Şendurur, Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen yurt dışı yasağı ve adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri dün saat 01.30 sıralarında Zübeydehanım Caddesi'ndeki  lokantada yaşı küçük çocukların bulunduğu ihbarı üzerine gitti. Bu sırada polisler lokantada eşi ve çocukları ile yemekte olan Avukat Hakkı Şendurur'un sigara içtiğini fark edince tutanak düzenleyip ceza kesti. Bu sırada görevli polisler ile avukat arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine polisler nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'ı arayarak avukat Şendurur'un kendilerine hakaret ettiği söyledi. Savcı, Fatih Aslan'ın polislerin verdiği bilgiye dayanarak gözaltına alınması emri verdi. Polisler sigara içme tutanağı düzenleme sırasında yaşanan tartışma nedeniyle savcının talimatı üzerine Avukat Hakkı Şendurur'u gözaltına alınarak Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürdü.

Haberi duyan çok sayıda avukat polis merkezine giderek meslektaşlarına destek verdi. Geceyi polis merkezinde geçiren avukat Hakkı Şendurur sabah çok sayıda meslektaşının desteği ile polisler nezaretinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan tarafından ifadesi alınan avukat Hakkı Şendurur polislere hakaret etmediğini ve görevini yapmalarına direnmediğini söyledi. İfadenin ardından Şendurur, savcı tarafından adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı istemi ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Gül Altınok savcılığın talebine uyarak avukat Hakkı Şendurur'u yurtdışı yasağı ve haftanın 3 gün adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

"POLİS AVUKATIN İFADESİNİ ALAMAZ"

Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, nöbetçi Savcının somut delil olmadan meslektaşı Hakkı Şendurur hakkında gözaltı kararı vermesinin hukuka aykırı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Savcı hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Nöbetçi savcı polislerin ifadeleriyle hareket etti. Lokantada ailesi ile yemek yiyen meslektaşımız polis tarafından kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle nöbetçi savcı talimatıyla göz altına alınıyor. Bu tamamen hukuka aykırıdır. Savcı, polise gözaltına alın demeden önce polise restoranda bulunan birkaç kişinin ifadesini alın demesi gerekiyor. Hiçbir suç unsuru oluşmadan tamamen polisin verdiği bilgiyle avukatı gözaltına alamazsınız. Gözaltına alınan bir avukatın ifadesini zaten polis alamaz sadece savcı alabilir. Burada meslektaşımız kapalı alanda sigara içme suçu işlemiştir. Burada polis sadece kapalı alanda sigara içtiği için para cezası uygulaması yapabilir. Avukatı gözaltına alıp ifade alma yetkisi olmayan polis, somut olmayan deliler ile gözaltında tutan savcının da yaptığı hukuka aykırıdır." - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisle Tartışan Avukat, Savcının Talimatıyla Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement