Prenses Diana'nın heykeli oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı - Son Dakika
Güncel

Prenses Diana'nın heykeli oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı

Ölümü nedeniyle hala gündemde kalmaya devam eden Prenses Diana'nın heykeli Londra'da, oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı. Diğer yandan Prens Harry ve Prens William'ın dedelerinin cenazesinden sonra ilk defa beraber bir etkinliğe katıldığı öğrenildi.

01.07.2021 18:52  Güncelleme: 21:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere tarihinin en önemli figürleri arasında yer alan Prenses Diana, vefatının üzerinden 24 yıl geçmesine rağmen hala konuşulmaya devam ediyor. Diana'nın merakla beklenen heykeli de Londra'da görücüye açıldı.

DOĞUM GÜNÜNDE AÇILDI

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Kensington Sarayı'ndaki Batık Bahçesi'nde bulunan heykelin açılışı, Diana'nın 60'ncı doğum gününde oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı.

Heykelin açılışına koronavirüs tedbirleri nedeni ile kısıtlı katılım olurken, Prenses Diana'nın yakın aile üyeleri ve heykeli yapan heykeltraş Ian Rank-Broadley katıldı.

Prenses Diana'nın heykeli oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı

DUYGULARINI DİLE GETİRDİLER

Prens William ve Prens Harry yaptıkları açıklamada, "Bugün, annemizin 60'ıncı doğum gününde, onun sevgisi, gücü ve karakteri ile onu dünya çapında iyilik için bir güç haline getiren ve sayısız hayatı değiştiren nitelikleri hatırlıyoruz. Her gün, onun hala bizimle olmasını diliyoruz. Umudumuz bu heykelin sonsuza dek onun hayatının ve mirasının bir sembolü olarak görülmesidir" dedi.

İLK KEZ BERABER ETKİNLİĞE KATILDILAR

Prensler ayrıca, "Olağanüstü çalışmaları için Ian Rank-Broadley, Pip Morrison ve ekibi ile bunun gerçekleşmesine yardımcı olan arkadaşlara, bağışçılara ve annemizin anısını yaşatan dünyanın dört bir yanındaki herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı. Dedeleri Edinburgh Dükü Prens Philip'in nisan ayındaki cenazesinden bu yana ilk kez birlikte bir etkinliğe katılan Prens Harry ve Prens William, heykeli 2017 yılında sipariş etmişti. Öte yandan, iki kardeşin uzun süredir küs oldukları biliniyordu. Prensesler, heykel açılışı sayesinde bir araya geldiler ancak aralarındaki buzların eriyip erinmediği henüz net değil.

Prenses Diana\'nın heykeli oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Prenses Diana'nın heykeli oğulları Prens Harry ve Prens William tarafından açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement