Rahmet Damlaları" Ebru Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Rahmet Damlaları" Ebru Sergisi Açıldı

Rahmet Damlaları" Ebru Sergisi Açıldı

"Rahmet Damlaları" ebru sergisi, Yeni Cami Hünkar Kasrı'nda açıldı.

13.02.2014 17:31

"Rahmet Damlaları" ebru sergisi, Yeni Cami Hünkar Kasrı'nda açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nın (İSMEK) ebru usta öğreticileri tarafından vefatının 110. yılında Hezarfen Edhem Efendi anısına hazırlanan serginin açılışına, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kapaklıkaya, İTO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Soylu, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürü Mehmet Doğan katıldı.

Açılışta konuşan Topçu, Hünkar Kasrı'nda her ay bir sergi açıldığını belirterek, "İTO olarak uzun zamandır bu tarihi ve güzel mekanı, restore ettikten sonra Türk sanatının hizmetine açmak arzusundaydık. Nitekim bunda başarılı olduk" dedi.

Kapaklıkaya, Büyükşehir Belediyesi'nin yalnızca eğitimin gelişmesi için değil, kültürel ve sanatsal anlamda da gelişme sağlanması için çalıştığını ifade etti.

Sanata sadece seçkinlerin değil, halkın da ulaşmasını istediklerini vurgulayan Kapaklıkaya, İstanbul'u sanat ve kültür merkezi haline dönüştürmek için çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından protokoldekiler, kurdele keserek serginin açılışını yaptı.

Yeni Cami Hünkar Kasrı'ndaki sergide, 19 ebru öğreticisinin yaptığı 59 eser yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rahmet Damlaları' Ebru Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement