Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı - Son Dakika
Güncel

Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 31 Mart seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili öncesi otobüs biletlerinin tükenmesi nedeniyle ek seferler konulduğunu belirterek fiyatların yüzde 20 arttığını söyledi.

29.03.2024 11:19  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

31 Mart'ta yapılacak seçimler dolayısıyla bu hafta otobüs firmalarında hareketlilik olduğunu söyleyen Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, biletlerin tükenmesi üzerine ek seferler konulduğunu belirtti.

SEÇİM YOLCULUKLARI DAHA ÇOK ANADOLU'YA

Birçok kişinin seçimde oy kullanabilmek için şehir değiştirdiğini ve gidişlerin daha çok Anadolu'ya olduğunu belirten Yıldırım, önümüzdeki hafta ortasından itibaren otobüs seferlerinde bayram yoğunluğunun başlayacağını söyledi.

"Normal seferlerde biletler tükendi. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle otobüslere ek seferler düzenlendi." diyen Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın turizm araçlarının da yolcu taşımada kullanılması için yaptığı geçici düzenlemenin Ramazan Bayramı boyunca geçerli olacağını hatırlattı.

6 BUÇUK MİLYON SEYAHAT EDECEK

Ülke genelinde şu an günde ortalama 11 bin otobüs seferi düzenlendiğini dile getiren Yıldırım, "Ramazan Bayramı tatili süresince düzenlenecek ek seferlerle günde yaklaşık 15 bin otobüs yolcu taşıyacak. Ek seferler daha çok Ramazan Bayramı öncesinde ve sonrasındaki 3 gün yoğunlaşacak. Bu sürede yaklaşık 6,5 milyon kişinin otobüslerle seyahat etmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

BİLETLERE YÜZDE 20 ZAM

Yıldırım, zaman zaman otobüs kazalarının olduğunu belirterek, sürücülerin yorgun, uykusuz ve bakımsız araçlarla yola çıkmasının önüne geçildiğinde bunların da azalacağını dile getirdi.

Seyahat edecek vatandaşların da emniyet kemeri takma konusunda özen göstermeleri gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı.

Otobüs firmalarının rekabetine de değinen Yıldırım, seçim ve Ramazan Bayramı öncesinde otobüs biletleri fiyatlarında yaklaşık yüzde 20 artış yaşandığını kaydetti.

Otobüs biletlerine yüzde 20 zam
Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Otobüs biletlerine seçim ve bayram zammı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Ayten Karaç: Ulkemizde bir savas ciksa bizim firsatci doymak bilmeyen milletimiz hemen is basina gecer Allah muslumani muslumanin eline dusurmesin biz herkese yardim ediyoruz bakalim bizim gozu doymayan milletimize kim yardim edecek. 31 1 Yanıtla
    Gökmen Karaçay: bu ülkede müslüman yok o dediğini müslüman yapmaz aç gözlü yahudi vardır onların gözü doymaz 1 0
  • Selim Kayisi: Doğrudur. samsuna 450 tl ye aldığım bileti 1000 tl ye adım. şimdi 1200 tl 23 0 Yanıtla
  • Ömer SÜRÜCÜ: Nasıl bir ülkede yaşıyoruz dünyanın her yerin de mi böyle yoksa bize mahsusmu? 22 0 Yanıtla
  • Erol MARASLI: Çokmu zor ulaştırma bakanlığı illerden illere fiyat listesi yayımlar.fazla fiyat isteyen veya alan şikayet üzerine ağır cezalar olacak sekilde yaptırım uygular.bakın o zaman kim zam yapabiliyor 15 2 Yanıtla
  • Harun Gür: Otobüs bileti neki?Biz şahlandık uçuyoruz. 9 0 Yanıtla
  • Ankara null: kaza yapan firmalardan almayin caninizdan olmayin 4 0 Yanıtla

Advertisement