SAĞLIK-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Seçildi - Son Dakika
Güncel

SAĞLIK-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Seçildi

SAĞLIK-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Seçildi

SAĞLIK-Sen'in kurulan Hekim Komisyonu Başkanlığına Dr. Hüseyin Alperen Güldiken seçildi. Komisyonun istişare toplantısında sağlıkta birlikteliği ve mücadeleyi güçlendirmek amacıyla çalışmalar yapılacağı belirtildi.

04.12.2023 15:29

SAĞLIK-Sen'in kurulan Hekim Komisyonu Başkanlığına Dr. Hüseyin Alperen Güldiken seçildi. Komisyonun istişare toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, "Sağlıkta, hekim olmazsa da olmaz, hemşire olmazsa da olmaz. Güç birliği ile sağlıkta birlikteliği sağlayacak ve mücadeleyi daha değerli hale getireceğiz" dedi.

Komisyonunun ilk istişare toplantısını İstanbul'da gerçekleştirdi. Hekimlerin talep ve sorunlarının konuşulduğu toplantıda, Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Irgatoğlu, hekimlerin sorularını cevapladı. Toplantıya Sağlık-Sen Stratejik Araştırmalar Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk ile hekimler katıldı.

'HEMŞİRENİN OLDUĞU GİBİ HEKİMİN DE SÖZCÜSÜ OLMAK İSTİYORUZ'

Toplantıda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in amacından ve faaliyetlerinden bahsetti. Başkan Doğan, komisyonun hedefleri ile ilgili, "Biz sağlık sisteminin geleceği adına, hekimlerimiz adına, yarınlarımız adına çalışmak istiyoruz. Hekimlerimiz bu ülkenin geleceği, bugünü, yarını. Sağlık-Sen bu bilinçle sendikal mücadeleyi yerine getiriyor. Eğer sağlıkta bir mücadele olacaksa bu hekimin, hemşirenin, paramediğin, tıbbi sekreterin, radyoloji teknikerinin, fizyoterapistin bir araya gelmesiyle olur. Hekimimizin, hemşiremizin yoğun bakımdaki, ameliyathanedeki çalışmalarını ve yaşadıkları zorlukları hepimiz biliyoruz. Hekim olmazsa da olmaz, hemşire olmazsa da olmaz. İşte biz bu birlikteliği sağlamak için Hekim Komisyonu'nu kurduk. Biz hemşirenin olduğu gibi hekimin de sözcüsü olmak istiyoruz. Güç birliği ile sağlıktaki birlikteliği sağlayacak ve mücadeleyi daha değerli hale getireceğiz" diye konuştu.

Sağlık-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken ise, komisyonun amaçlarına ilişkin, "Biz hekimin, hemşirenin, teknikerin, teknisyenin ve Acil Tıp Teknisyeninin (ATT) yani sağlığın tüm bileşenlerinin bir bütün olduğunu biliyor ve bu inançla çalışıyoruz. Sağlık-Sen Hekim Komisyonu da hekimlerimizin ekonomik, özlük ve sosyal haklarının geliştirilmesi ve korunması adına çalışmalara başladı. Biz sağlığın tüm bileşenleri bir araya gelerek mücadele etmek zorundayız. Ancak bu şekilde mücadele ederek bir noktaya gelebiliriz. Bu yüzden tüm hekimlerimizi Sağlık-Sen çatısı altında yaşanan sorunlara karşı mücadele etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel SAĞLIK-Sen Hekim Komisyonu Başkanı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement