Şanlıurfa?da Fidan Dikimi ve Uçurtma Şenliği - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Fidan Dikimi ve Uçurtma Şenliği

Şanlıurfa?da Fidan Dikimi ve Uçurtma Şenliği

Şanlıurfa'da fidan dikimi ve uçurtma şenliğiŞanlıurfa'da, Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından fidan dikimi ve uçurtma şenliği düzenlendi.

31.03.2016 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da fidan dikimi ve uçurtma şenliği

Şanlıurfa'da, Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından fidan dikimi ve uçurtma şenliği düzenlendi. Etkinlikte 2 bin fidan toprakla buluştu.

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Sırrın Karşıyaka Mahallesi'ndeki Orman Bölge Müdürlüğünün sahasında fidan dikimi ve uçurtma şenliği düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile birlikte yaklaşık 750 öğrenci katıldı. Etkinlikte ilk olarak protokol üyeleri ile davetliler tarafından alana fidan dikimi yapıldı. Fidan dikiminin ardından aynı mevkide öğrenciler uçurtma şenliği düzenlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte çocuklar, uzun süre gökyüzünde uçurtma keyfini yaşadı. Bu yıl içerisinde Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 2 milyon fidanı toprakla buluşturacaklarını ifade eden Vali İzzettin Küçük, "Şanlıurfa'nın böyle bakir yerlerini kısa zamanda ağaçlandırmamız ve orman haline getirmemiz lazım. Bu yıl içerisinde 2 milyon kadar fidan dikeceğiz ve bu oranı hızla yüzde 10-15'lere çıkarmamız gerekiyor. Herkesin eli yettiğince nereye olursa olsun herkesin fidan dikmesini istiyoruz" dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ise projedeki amacın sulamaya açılmış ve açılacak alanlardaki çiftçileri sulu tarıma hazırlamak olduğunu belirterek, "Özellikle ilkokul çağındaki çocukların doğayı, çevreyi korumaları ve duyarlı bir öğrenci olarak yetişmeleri amacıyla yürüttüğümüz bir program dahilinde öğrencilerimizle birlikte Şanlıurfa'yı daha yeşil bir hale getirmek için fidan dikimi ve uçurtma şenliği düzenledikö diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Fidan Dikimi ve Uçurtma Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement