Şanlıurfa Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Terörün Bitmesini İstedi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Terörün Bitmesini İstedi

Şanlıurfa Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Terörün Bitmesini İstedi

Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, terörün bitmesini istediÖmer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)- DÜNYANIN en uzun boylu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşide terörün sona ermesini istedi.

06.04.2016 17:13

Dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen, terörün bitmesini istedi

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA)- DÜNYANIN en uzun boylu insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Mardinli Sultan Kösen, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi tarafından düzenlenen söyleşide terörün sona ermesini istedi.

2 metre 51 santim boyu ile 'Dünyanın en uzun adamı' unvanını elinde bulunduran Mardinli Sultan Kösen, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Söyleşinin yapıldığı amfiye kardeşinin yardımıyla gelen Kösen, koridorlarda yürürken başını tavana çarpmamak çabaladı. Kapılardan geçerken eğilmek zorunda kalan Kösen, rahatsızlığı nedeniyle bastonla yürümek zorunda olduğunu söyledi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Kösen, bölgede yaşanan terör olaylarının kendisini çok üzdüğünü belirterek, son bulmasını istedi.

Sultan Kösen, şunları söyledi:

"Mardin'de yaşıyorum en çok zorlandığım ülkemizde yaşanan terör olaylarıdır. Beni bu olaylar çok üzüyor. Bir an önce bölgeye barış, kardeşlik ve huzurun gelmesini istiyorum. Devlet tarafından şu ana kadar bir destek almıyorum. Ama kültür mirasını yaşatmak için Mardin girişinde bir heykelimin olmasını istiyorum. Birçok ülke gezdim ve Mardin'i dünyaya tanıtıyorum. Dünyanın en küçük adamı ile tanıştığımda çok zorlandım minnacık bir şeydi."

Söyleşinin ardından Kösen ile fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciler zor anlar yaşadı. Kösen'in boyuna yetişemeyen bazı öğrenciler arkadaşlarının omuzlarına çıkarak fotoğraf çekmeye çalıştı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Dünyanın En Uzun Adamı Sultan Kösen, Terörün Bitmesini İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement