Şartlı Tahliye ile Çıktı, 1 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Şartlı Tahliye ile Çıktı, 1 Kişiyi Öldürdü

Şartlı Tahliye ile Çıktı, 1 Kişiyi Öldürdü

Başakşehir'de 2 gün önce bindiği taksinin şoförünü gasp ederek öldüren, 1 gün sonra da bir taksiciyi yaraladıktan sonra gasp eden kişi yakalandı.

13.10.2013 10:41  Güncelleme: 18:32

Başakşehir'de 2 gün önce bindiği taksinin şoförü Basri Yalçın'ı gasp ederek öldüren, bir gün sonra da Rami'de taksici Ahmet Tozkoparan'a 3 el ateş edip yaraladıktan sonra gasp eden 25 yaşındaki H.A. yakalandı.

Başakşehir Kayaşehir Mahallesi Fenertepe Mevkii'nde 10 Ekim'de saat 04.00 sıralarında taksici Basri Yalçın (53), başından tek el ateş edilerek öldürüldü. Gasp edilen Yalçın'ın taksisi de 3 saat sonra Sultanbeyli'de terk edilmiş halde bulundu. Bu olaydan 48 saat sonra bu kez Rami'de taksici Ahmet Tozkoparan (42) aynı yöntemle gasp edildi. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla yaralanarak kendini taksiden atan Tozkoparan, sığındığı bir işyerinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Güvenlik görevlisinin bildirmesi üzerine yaralı taksici, ambulans ve polis ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Taksicinin verdiği eşkal ve gasp edilen taksi üzerinde polis geniş çaplı çalışma başlattı.

20 TL VERMEYİNCE VURDUM

Takibe alınan taksi Sultanbeyli'de tespit edildi. Önleyici Hizmetlere bağlı ekipler, kısa süre sonra taksiyi durdurarak sürücü koltuğunda oturan saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alındıktan sonra Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen H.A.'ın gasp ve cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. H.A. ifadesinde taksici Basri Yalçın'ı gasp etmeye çalışırken yaşanan boğuşma üzerine öldürdüğünü, Ahmet Tozkoparan'dan da 20 TL istediğini, vermeyince tartıştığını bunun üzerine de ateş ettiğini söylediği öğrenildi.

ŞARTLI TAHLİYE İLE ÇIKTI

H.A.'ın 2005 yılında Üsküdar'da yine bir cinayet işlediği ve 2011 yılında ise şartlı olarak tahliye olduğu öğrenildi. H.A.ın ayrıca uyuşturucu madde kullanmak, hırsızlık ve mala zarar verme gibi suçlardan da sabıkasının bulunduğu öğrenildi.

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.A., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şartlı Tahliye ile Çıktı, 1 Kişiyi Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement