Sendikaya Üye Olan 4 İşçi Çıkarıldı, İşçiler Protesto Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sendikaya Üye Olan 4 İşçi Çıkarıldı, İşçiler Protesto Yaptı

Sendikaya Üye Olan 4 İşçi Çıkarıldı, İşçiler Protesto Yaptı

Bursa Acıbadem Hastanesi çalışanı 4 kişi sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek protesto eylemi yaptı.

21.06.2013 18:30

Bursa Acıbadem Hastanesi çalışanı 4 kişi sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek protesto eylemi yaptı.

Hastanede çalışan 4 işçi DEV SAĞLIK-İŞ sendikasına üye oldukları için işten çıkarıldıklarını iddia ederek Şehreküstü Meydanı'nda eylem yaptı. Eyleme DİSK'e bağlı sendika üyeleri de destek verdi. İşten çıkarılan işçiler adına basın açıklaması yapan Bülent Özer, "Bizler sağlıkta dönüşümle birlikte sayıları hızla artan yüzlerce özel hastane emekçisinden dördüyüz. Yıllardır Bursa Acıbadem Hastanesi'nde çalışıyoruz. Rekabetle beraber işyerinde çalışma şartlarımız da gün geçtikçe ağırlaştı. Çalışma saatlerimiz uzadı, iş kalemleri arttı. Fakat buna karşılık çalışma yaşamındaki en temel haklarımız bile maliyet unsuru olarak görülerek bizden esirgendi. Bu çalışma düzenine bir dur demek, daha insanca şartlarda çalışabilmek için sendika hakkımızı kullanmaya karar verdik. Çok değil bundan sadece bir ay önce DİSK Dev Sağlık-İş'e üye olduk. Sendikaya üye olmamızın hemen ardından işyerinde baskılara maruz kalmaya başladık. Hastane yönetimi bir yandan sendikadan istifa etmezsek, bizleri işten çıkaracağına dair tehditlerde bulunmaya bir yandan da çalışma şartlarımızda iyileştirme yaparak sendikadan istifa için bizleri ikna etmeye çalıştı. Fakat bizler karalıydık, sendika hakkımızdan vazgeçmedik. Bunun sonucunda 14 Haziran Cuma günü 4'ümüz işten çıkarıldık" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sendikaya Üye Olan 4 İşçi Çıkarıldı, İşçiler Protesto Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement