Sevilay Cemaati Sordu, Erdoğan "Rahat Olun" Dedi - Son Dakika
Güncel

Sevilay Cemaati Sordu, Erdoğan "Rahat Olun" Dedi

Sevilay Cemaati Sordu, Erdoğan "Rahat Olun" Dedi

ATV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, Seval Yükselir'in "Cemaatle kavgalı mısınız?" sorusuna "Rahat ol" yanıtını verdi.

21.11.2013 10:01  Güncelleme: 10:17

Başbakan Erdoğan dün akşam ATV-a haber ortak yayınında gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Programın sonlarında Sabah yazarı Sevilay Yükselir Başbakan Erdoğan'a açık açık "Cemaatle kavgalı mısınız? Gene bana fitneci diyecekler ama ben bu soruyu sormak zorundayım." dedi.

Başbakan da bu soru karşısında gülümseyerek "Kendinizi bazı şeylerde zorunlu hissetmeyin, rahat olun." dedi.

Sevilay Yükselir de "Ben rahatım." yanıtını verdi.

"KARDEŞLERİMİZLE AYRILIĞA DÜŞMEYİZ"

Erdoğan açıklamasına şöyle yanıt verdi: Bir defa siyasi parti olarak biz kendimize bu noktada düşman ilan etmek gibi bir yanlışın içerisine düşmeyiz. Kaldı ki bugüne kadar beraber yürüdüğümüz beraber sorunları hallettiğimiz kardeşlerimizle böyle bir ayrılığın içerisine de düşmeyiz. Burada yalnız fitne odakları var. Bu fitne odaklarına biz fırsat vermemiz gerekir. İşin aslı burada. Yani 'Oslo süreciydi' müsteşarımın ilgili olan yapılanlardı, kimler bu tür fitnelere fırsat verdiyseler ve bu olayların içerisinde olduysalar, onlar zaten bunun bedelini öderler. Ama bu dünyada ama ebedi alemde.

GÜLEN'E "FİTNE" MESAJI

Bize düşen sadece kucaklamaktır, birleştirmektir, bütünleştirmektir. Ama bir de sorumluluk makamında olanların özellikle bu fitne, nifak çıkarmak isteyenlere fırsat vermemesi lazım. Çünkü biz birbirimize çok lazımız. Biz siyasi partiyiz onu onların bulması lazım. Nerede nasıl? Eğer benim cephemdeyse ben araştırıp bulup çıkarmam lazım. Farklı yerlerdeyse bu farklı yerlerde olanlar bulup çıkarmaları lazım. Ne oluyor ya nereden çıktı bu? Nereden geldi bu? Ortada böyle bir şey yoktu. Siyasi iktidar tâ 2008'den bu yana söylüyor. 2003'ten itibaren başlayan bir süreç var. Hatta bu iktidardan önceki iktidarlar döneminde işte az önce sizlere bir gazetedeki başlığı gösterdim gelen bir süreç var. Öyleyse bu yeni bir şey değil. Biz buna yönelik bir adım atalım. Okulsa okul kuralım, açık liseyle açık lise yapalım."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sevilay Cemaati Sordu, Erdoğan 'Rahat Olun' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement