Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç Eylemine Kosova Başbakan Yardımcısı da Katıldı - Son Dakika
Güncel

Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç Eylemine Kosova Başbakan Yardımcısı da Katıldı

Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç Eylemine Kosova Başbakan Yardımcısı da Katıldı

Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç eylemine Kosova Başbakan yardımcısı da katıldı Kosova'da yaşayan bir grup Sırp, AB'nin Kosova'daki Hukuk Misyonu Eulex'i protesto etti.

14.08.2015 17:51

Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç eylemine Kosova Başbakan yardımcısı da katıldı

Kosova'da yaşayan bir grup Sırp, AB'nin Kosova'daki Hukuk Misyonu Eulex'i protesto etti. Eyleme Kosova Başbakan yardımcısının da katılması tepki çekti.

Kosovalı Sırp lider Oliver İvanoviç ve Dragolub Delibaşiç'e destek protestosu, Sırpların çoğunlukta olduğu Kuzey Mitroviça'da ve Priştine'de düzenlendi.

Yüzlerce kişinin katıldığı protestoda İvanoviç ve Delibaşiç'in serbest bırakılması talep edildi. Priştine'de Eulex Misyonu'nun merkez binası önünde toplanan Sırplar, Kosovalı Sırp lider Oliver İvanoviç'e haksız yere dava açması ve duruşma sürecinin uzun sürmesi nedeniyle Eulex'e ağır eleştiriler yöneltti.

Protestoya Kosova Başbakan yardımcısı Branimir Stojanoviç de katıldı . Stojanoviç 'Ne İvanoviç'i ne de başka bir Sırbı, kim olursa olsun böyle bir durumda yalnız bırakmayız' dedi. Branimir Stoyanoviç'in protestoya katılması ve savaş suçlularına destek vermesi büyük tepkilere yol açtı. Bunun yanı sıra, protestoya destek vermek amacıyla, Kosova'dan izin almadan, Sırbistan Hükümeti Kosova Ofisi Şefi Marko Curiç de bulunması tepkilerin artmasına neden oldu.

Tepkiler üzerine Başbakan İsa Mustafa konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başbakan, Kosova Başbakan Yardımcısı Stoyanovıç'in savaş suçlularına destek vermesini ve protestoda yaptığı konuşmayı kınadı ve Bakanlar Kurulunda Stoyanoviçe ile ilgili karar alınacağını açıkladı.

Mustafa ayrıca, Sırbistan Hükümeti'ndeki Kosova Ofisi Şefi, Curiç'in, Kosova'ya izinsiz girmesiyle, yasaların ihlal edildiğini ve devlet kurallarına saygı gösterilmediğini söyleyerek, gerekli önlemlerin alınacağını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırpların İvanoviç ve Delibaşiç Eylemine Kosova Başbakan Yardımcısı da Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement