Sivas Çamurlu Okulda Karne Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Sivas Çamurlu Okulda Karne Dağıtım Töreni

Sivas Çamurlu Okulda Karne Dağıtım Töreni

Çamurlu okulda karne dağıtım töreni SİVAS'ta 2014 yılında hizmete açılan İnönü İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

12.06.2015 14:50

Çamurlu okulda karne dağıtım töreni

SİVAS'ta 2014 yılında hizmete açılan İnönü İlkokulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi. Okulun bulunduğu kantin katının yağışlar nedeni ile çamur içinde kaldığı görülürken Vali Barut, "Yeni inşaatlarda bir kısım arızalar olabilir" dedi.

Sivas'ta İnönü İlkokulu'nda 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı karne dağıtımı töreni düzenlendi. Törene Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Muaz Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okulda eğitim gören çocukların velileri ve öğrenciler katıldı. Vali Barut ve beraberindekiler ilk olarak birinci sınıflardaki öğrencilerin ilk karne heyecanlarına ortak oldu. Öğrencilere karnelerini dağıtan il protokolü daha sonra ana sınıflarındaki öğrencilerle bir araya geldi. Burada okul öncesi öğrencilerin mini gösterilerini izleyen Vali Barut ve beraberindekiler daha sonra öğretmenler odasına çıkarak okul müdürü ve öğretmenlerle görüştü. Vali Barut ve beraberindekiler ardından bahçede okulun folklor kulübünün hazırladığı gösteriyi izledi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Barut daha sonra okuldan ayrıldı. İl genelinde 120 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

ALT KATI ÇAMUR BASTI

1978 yılında eğitime açılan İnönü İlkokulu'nun, yerleşim nüfusunun artması nedeniyle talebi karşılayamaması üzerine yıkılarak 2014 yılında yerine yenisi yapıldı. Geçen yıl eğitime açılan 4 katlı 22 derslikli okulun alt katını kente bir kaç gün önce etkili olan kısa süreli yağış nedeni ile su bastığı öğrenildi. Veliler karne dağıtımı için okula gelen Vali Alim Barut'a okulun alt katındaki durumu ileterek ilgilenilmesini istedi. Karne dağıtım töreni sonrasında eğitim öğretim yılının sona ermesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Barut, okulun alt katını çamur bastığının sorulması üzerine, "İnşaatlarda herşey olabilir. Onların tedbirlerini alırız. Dikkat ederseniz inşaat yeni. Yeni olan inşaatlarda bir kısım arızalar olabilir, normaldir. Evimizi yaptığımızda da olur, başka binalarda da olur. Bunların hepsini hallederiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Çamurlu Okulda Karne Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement