Sivas Kanalizasyona Bağlanmayan Bina 9 Yıldır Koku Yayıyor - Son Dakika
Güncel

Sivas Kanalizasyona Bağlanmayan Bina 9 Yıldır Koku Yayıyor

Kanalizasyona bağlanmayan bina 9 yıldır koku yayıyorSİVAS'ın Suşehri ilçesinde kendisine ait arsaya 2008'de 2 katlı bina yapan 53 yaşındaki Ahmet Koçer, tüm müracaatlara rağmen, lağım gideri kanalizasyona bağlanmayınca daire ve dükkanlarını kiraya veremedi.

29.07.2017 15:22

Kanalizasyona bağlanmayan bina 9 yıldır koku yayıyor

SİVAS'ın Suşehri ilçesinde kendisine ait arsaya 2008'de 2 katlı bina yapan 53 yaşındaki Ahmet Koçer, tüm müracaatlara rağmen, lağım gideri kanalizasyona bağlanmayınca daire ve dükkanlarını kiraya veremedi. Koçer, yayılan kötü koku nedeni ile mahalleyi rahatsız eden sorunun giderilmesini istedi.

İlçede yaşayan evli 1 çocuk sahibi işçi emeklisi Ahmet Koçer Yalnızbağlar Mahallesi Ekrem Erdem Bulvarı üzerinde kendisine ait 1 dönüm arsa üzerine 2 katlı 3 daireli apartman yaptırdı. 2008 yılında tamamlanan bina için oturma izni aldı. Ancak aradan 9 yıl geçmesine ve ilgili yerlere defalarca başvurmasına rağmen binanın lağım gideri ilçe kanalizasyon şebekesine bağlanmadı. Bu nedenle 4 katlı binada sadece kendisi oturan Koçer, kanalizasyon olmadığı için diğer daire ve dükkanlarını da kiraya veremedi. Binanın bahçesine üstü açık bir fosseptik çukuru açan Koçer, bu şekilde sorunu gidermeye çalıştı. Ancak özellikle yaz aylarında çevreye yayılan koku mahallelilerin de tepkisine neden oldu. Bölgenin yerleşim planında yaşanan sorun nedeni ile binanın giderini kanalizasyona bağlatamadığını belirten Koçer, "Bir önceki belediye başkanımız proje hazırlandığını ve yapılacağını söylemişti. Ancak daha sonra bölgede hazırlanan projede değişiklik oldu ve bir türlü yapılmadı. Her seferinde farklı nedenler sunuldu. Şimdi kokudan evde durulmuyor. Dairelerimi ve dükkanımı kiraya veremiyorum. Giderin bir an önce kanalizasyona bağlanmasını istiyorum. Bu konuda Belediye Başkanlığına, Kaymakamlığa, İl Çevre Sağlık Müdürlüğüne, Valilik makamına dilekçe verdim ama henüz bir çözüm bulamadım" dedi.

'SORUNU GİDERECEĞİZ'

DHA'nın telefonla ulaştığı Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel söz konusu bulvardan kanalizasyon hattı geçmediğini, evin etrafındaki arsaların ise başkalarına ait olduğunu, komşularının muvafakat vermemesi nedeniyle sorun oluştuğunu ifade etti. Yüksel, "Belediye olarak bu sorunu çözmek için meclis gündemine taşıdık. Mecliste alacağımız karar doğrultusunda bölgede kamulaştırma çalışması yaparak bu sorunu gidereceğiz" dedi.

Sivas Kanalizasyona Bağlanmayan Bina 9 Yıldır Koku Yayıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Kanalizasyona Bağlanmayan Bina 9 Yıldır Koku Yayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement