Sivas'ta Kesk'ten 'Kobani' Grevi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Kesk'ten 'Kobani' Grevi

Sivas\'ta Kesk\'ten \'Kobani\' Grevi

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

09.10.2014 14:37

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

KESK Sivas Şubesi üyeleri, IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto etmek için 1 günlük süreyle iş bırakma eylemine girdi. Eğitim-Sen binasında düzenlenen basın toplantısına yaklaşık 15 kişi katıldı. Sendika üyleri burada 'Katil IŞİD Ortadoğu'dan defol, Kobani halkı yalnız değildir' yazılı pankart açtı. KESK Sivas Şubeler Platformu adına basın bildirisini okuyan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, şöyle dedi:

"Kobani bugün ateş altındadır. IŞİD çeteleri günlerdir ağır silahlarla saldırdığı, mahalleribe kadar girdiği Kobani'de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanmaktadır. Bugün Kobani'de Kürt halkıyla beraber bütün halklar ve tüm insanlık yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır. Bizler Kobani'de Kürt, Solingen'de Türk, İsrail'de Arap olacağız. Kısacası nerede bir zulüm varsa, katliam varsa karşısında olacağız. Bu tarihi dönemde KESK olarak; 'Savaş tezkeresi kaldırılsın. Gerici IŞİD çetelerine değil, Kobani'de ilerici insanlığa her türlü insani destek verilsin. Yeni Roboskiler, Şengaller, Sivaslar yaşanmasın' talepleri ve 'İnsanlığa ses veriyoruz, savaşı durduralım' şiarı ile grevdeyiz."

"SALDIRIYI KINIYORUZ"

Şube Başkanı Doğan daha sonra, dün akşam IŞİD saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması yaptıkları sırada karşıt görüşlü bir grubun kendilerine tepki gösterdiğini hatırlatarak, "İlimizde dün IŞİD barbarlığı ve katliamlarına karşı demokrasiyi, barış, kardeşliği savunan emek ve demokrasi güçlerine faşist bir grup saldırı ve linç girişiminde bulunmuştur. Buradan bu saldırıyı kınıyoruz. Bizler ne bir tahrik ne de bir provakasyon için alanlardayız. Sivas halkının da katliama, vahşete, barbarlığa karşı insanlığın yanında yer aldığını biliyoruz" diye konuştu. - Sivas

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ismail arikan: ulan it sürüsü 30 yıldır pkk katliyam yapıyor şimdiye kadar nerdeydin 0 0 Yanıtla

Advertisement