Siverekli Çiftçi Hayvanlarını Teslim Aldı - Son Dakika
Güncel

Siverekli Çiftçi Hayvanlarını Teslim Aldı

Siverekli Çiftçi Hayvanlarını Teslim Aldı

Siverekli çiftçi hayvanlarını teslim aldıŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, genç çiftçi Musa İris'e hayvanları teslim edildi.

30.09.2016 14:30

Siverekli çiftçi hayvanlarını teslim aldı

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında, genç çiftçi Musa İris'e hayvanları teslim edildi.

İlçe kırsalında yaşayan topraksız ve yoksul vatandaşların ekonomik yaşamlarını iyileştirme amacıyla uygulamaya konulan 'genç çiftçiler' projesi kapsamında kişi başına 30 bin lira değerinde hibe desteğinin sağlandığı projede 49 kişi hak kazandı. Keçi yetiştiriciliği yapmak için müracaat ve hak kazanan Musa İris, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü yetkililerinden 38 keçi ve 2 tekeyi tutanak karşılığı teslim alarak Çıkrık Mahallesi'ne götürdü.

İlçe genelinde hibe destek kredisi kabul edilen 49 geç çiftçiden 31'inin hayvancılık 18'inin ise tavukçuluk, seracılık ve arıcılık için başvuruda bulunduğunu ve hak kazandığını belirten Mehmet Ali Şen, "Müracaatı kabul edilen ilk çiftçimize keçilerini teslim ettik. Diğer hak sahiplerine önümüzdeki günlerde hakları teslim edeceğiz" dedi.

Keçilerini teslim alarak kamyonete yükleyen Musa İris, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siverekli Çiftçi Hayvanlarını Teslim Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement