Sivilay'dan Hanlar Bölgesine Destek - Son Dakika
Güncel

Sivilay'dan Hanlar Bölgesine Destek

Sivilay\'dan Hanlar Bölgesine Destek

Hanlar Bölgesi'nin cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda ortak proje yürütülmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

28.05.2012 09:43

Bursa Sivil Toplum Toplum Örgütü (SİVİLAY) Yönetim Kurulu üyeleri ve Kapalı Çarşı Derneği Yönetim kurulu üyeleri hafta sonu bir araya gelerek, Hanlar Bölgesi'nin cazibe merkezi haline getirilmesi konusunda ortak proje yürütülmesi konusunda fikir birliğine vardı.

SİVİLAY Yönetim Kurulu üyeleri, Kapalı Çarşı Derneği yönetim kurulu üyeleri Emirhan'da düzenlenen kahvaltıda bir araya gelerek, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölge'sinin cazibe bölgesi haline getirilmesi konusunda projelerini paylaştı. Öncelikle ortak belirlenecek bir bölgede Antika Pazarı açılması konusunda görüş alışverişinde bulunan üyeler, bölgenin pazar günü de açık olması konusunda ortak görüş bildirdi.

Çalışma komiteleri belirlenerek, projenin hayata geçmesi konusunda ilk adımları atılırken, SİVİLAY üyesi ve Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdem Saker, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin bir kültür mirası olduğunu ve yeniden cazibe merkezi haline gelmesi için farkındalık yaratmak gerektiğinin altını çizdi.

Kapalı Çarşı Derneği Başkanı Şeref Akgün ise, Hanlar Bölgesi'ni önce yeniden Bursa halkına tanıtmak sonra turizme kazandırmak gerektiğine dikkat çekti. SİVİLAY'a yaşadığı kente duyarlılık gösterdiği için teşekkür eden Akgün, çarşı esnafı olarak destekçileri olacaklarını belirtti.

Toplantıya SİVİLAY üyeleri, Erdem Saker, Prof.Dr. Hasan Ertürk, Sabri Erdem, Erol Yılmazer, Nedret Bayramoğlu, Hamide Erdem, Sibel Bağcı Uzun ile Kapalı Çarşı Derneği üyeleri Şeref Akgün, Mehdi Kamruz, Hasan Gülayan, Doğan Alakoç, İsa Altıkardeş, Ali Yüşen, Ahmet Akgün katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sivilay'dan Hanlar Bölgesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement