Siyer Maratonu Başladı - Son Dakika
Güncel

Siyer Maratonu Başladı

Siyer Maratonu Başladı

Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını konu edinen ‘3. Siyer Sınavı’, Başakşehir M.Emin Saraç Anadolu İmamhatip Ortaokulu’nda gerçekleşti.

23.02.2014 11:43

Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını konu edinen '3. Siyer Sınavı', Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İmamhatip Ortaokulu'nda gerçekleşti.

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri'nin bu yıl 3'üncüsü düzenlediği Siyer Genel Sınavı Başakşehir M.Emin Saraç Anadolu İmamhatip Ortaokulu'nda saat 10.00'da başladı. Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını konu edinen Siyer Genel Sınavı'na ilçede faliyet gösteren 7 bilgievine kayıtlı 4.5.6.7 ve 8. sınıf öğrencilerinden toplam 5 binin üzerinde kişi katıldı. Hz. Muhammed'in doğumu, çocukluğu, gençliği ve dönemin önemli olaylarından derlenen soruların sorulduğu sınavda öğrencilere 50 ve 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test soruları dağıtıldı. Siyer Sınavı ile öğrencilerin Hz. Muhammed'in hayatını öğrenmelerini sağlamak ve hızlı ve doğru karar vereme kabiliyetlerini geliştirmeleri amaçlandı.

Heyecanlı olduğunu söyleyen 5. sınıf öğrencisi Furkan Türkel, "Peygamber efendimizle ilgili bir sınav bunun için daha çok çalıştık. Kitaplarda dağıtıldı. Yaklaşık 2 ay öncede sıkı bir çalışma içerisine girdim" dedi.

Stresli olduğunu söyleyen bir öğrenci ise "Sınavımın iyi geçmesini bekilyorum.Herkese başarılar diliyorum. Hedefim ise telefon almak" diye konuştu.

Öte yandan, finale kalan öğrenciler bilgisayar, telefon, fotoğraf makinesi gibi çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siyer Maratonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement