SSPE Hastası Oğlunun İyileşmesini İstiyor - Son Dakika
Güncel

SSPE Hastası Oğlunun İyileşmesini İstiyor

SSPE Hastası Oğlunun İyileşmesini İstiyor

Şanlıurfa'da, 18 yaşındaki oğlu Subakut Sklerozan Panensefalit hastalığına yakalanan baba, evladının yeniden sağlığına kavuşmasını istiyor.

10.02.2014 16:38

Şanlıurfa'da, 18 yaşındaki oğlu Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan baba, evladının yeniden sağlığına kavuşmasını istiyor.

Sadık Kaya, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlu Cihan Kaya'nın kızamık aşısı sonrası SSPE hastalığına yakalandığını savundu. Oğlunun 9 yıldır yatağa mahkum yaşam sürdüğünü hatırlatan Kaya, "Evladımın nefes almak dışında herhangi bir hareketi yok. Bu durum ise bizleri üzüyor" dedi.

Oğlunun yeniden sağlığına kavuşmasını istediğini anlatan Kaya, "Çocuğumu hastaneye getirirken çeşitli zorluklarla karşılaşıyorum. Hastaneye geldik ama doktor yok, pansuman yapmıyorlar. 'Doktor gelecek' diyorlar ama sabahtan beri bekliyoruz bizi bir köşeye attılar. Bu çocuk ölse daha mı iyi olur" dedi.

- SSPE hastalığı

Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığıdır. Çocuklukta geçirilen kızamığın ağır ya da hafif olması SSPE oluşumu riskini etkilemez. Hatta döküntü olmadan (gizli) geçirilmiş kızamıktan sonra da SSPE oluşabiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel SSPE Hastası Oğlunun İyileşmesini İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement