Stockholm'de Ramazanda sigarayı bırak kampanyası düzenleniyor - Son Dakika
Güncel

Stockholm'de Ramazanda sigarayı bırak kampanyası düzenleniyor

Stockholm\'de Ramazanda sigarayı bırak kampanyası düzenleniyor

Stockholm Belediyesi tarafından başlatılan 'Ramazanda sigarayı bırak' kampanyası, Müslüman derneklerin de desteğiyle devam ediyor. Kampanya kapsamında broşürler camilerde dağıtılırken, oruç tutan kişilerin sigarayı bırakmak için fırsat olduğu vurgulandı. Stockholm Camisi ve Müslüman derneklerle yıllardır devam eden kampanya, insan sağlığı için sigarayı bırakma konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyor.

13.03.2024 19:41  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç'in başkenti Stockholm'de son 6 yıldır uygulanan, "Ramazanda sigarayı bırak" kampanyası bu yıl da düzenleniyor.

Stockholm Belediyesinin başlattığı kampanyaya, Müslüman dernekler de destek verdi.

Stockholm Belediyesi Suç Önleme Ulusal Konseyi Koordinatörü Anette Peterson, "Ramazan ayı sigaradan kurtulmak için bir fırsat." sloganıyla bastırılan broşürleri camilerde dağıttı.

Peterson, kampanya hakkında AA muhabirine yaptığına açıklamada, oruç tutan bir kişinin gün boyunca uzun süre sigara içmediğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Gün boyu, oruç açılana kadar sigara içmediğinizde sigarayı bırakmak için yeni bir aşamaya geçmiş oluyorsunuz. Ramazan boyunca da bu fırsatı değerlendirerek sigarayı tamamen bırakabilirsiniz."

Bu kampanyayı 6 yıldır devam ettirdiklerini aktaran Peterson, "Uzun yıllardır Stockholm Camisi ve Müslüman derneklerle bu kampanyayı her ramazan yeniden başlatıyoruz. Bu kampanya ile ne kadar kişinin sigarayı bıraktığına yönelik elimizde bir istatistik yok. Biz insan sağlığı için bu kampanyayı devam ettirerek, insanların sigarayı bırakması için çalışıyoruz. Ancak ramazan ayı dolaysıyla Müslümanların sigarayı bırakmasının tam zamanı. Bize destek veren kurumlara da teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Stockholm'de Ramazanda sigarayı bırak kampanyası düzenleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement