Süt Tüketimi İçin Yeni Kampanya Başlatılıyor - Son Dakika
Güncel

Süt Tüketimi İçin Yeni Kampanya Başlatılıyor

Süt Tüketimi İçin Yeni Kampanya Başlatılıyor

Dünya Süt Günü Bursa Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

21.05.2011 13:44

Etkinlik çerçevesinde okul kantinlerinde gazlı içecekleri yasakladıklarını belirten Vali Şahabettin Harput yediden yetmişe herkese süt içme alışkanlığını başlatılacak olan kampanyalar ile tekrar kazandıracaklarını belirtti.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından Rüftü Bağnış İlköğretim Okulu Öğrencilerinin de katıldığı etkinliğe Bursa Valisi Şahabettin Harput, Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Mustafa Güney, Ziya Güler, Tarım İl Müdürü Kasım Piral ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar katıldı.

Sütün insan sağlığı açısından önemini bir kez daha sorgulayarak nerede olunduğunun, nereye varmak istenildiğinin bir kez daha değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Harput "Sütün insan sağlığı açısından önemini bir kez daha sorgulayarak nerede olduğumuzu nereye varmak istediğimizi bir kez daha değerlendirmemiz lazım. İnsanların tabii yaşadığı dönemlerde sütle, yoğurtla, yağla, yumurtayla beslendiği dönemlerde insanlar daha sağlıklı güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Nice insanlar görürsünüz seksen yaşında hala doktora gitmedim der bunu hiç sorguluyormuyuz neden acaba diye, eskiden neden öyle idi de şimdi neden böyle; bunun birinci nedeni beslenmedir. Tabii ve gerçek beslenmeyi biz ihmal ettik, ardından da yaşama biçimimizi rahata ve kolaya alıştırdık. Artık bu gerçekleri görmenin zamanı geldi.

Valilik olarak okullarda gazlı içecekleri yasakladıklarını belirten Vali Harput " Biz Valilik olarak okullarımızda gazlı içecekleri yasakladık. Zaman içerisinde insanlarda alışkanlık yapan ve sonucunda da pek çok problemlere neden olan bu sistemin yerine insanların tabi içecekleri tercih ettikleri bilhassa sütü, yoğurdu ve yumurtayı teşvik ederek bu yönde sağlıklı beslenmeyi yeniden insanlarımıza kazandırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Okullarda süt dağıtımının planlandığını belirten Vali Harput "Diğer amacımız süt üretimi yapan firmaların desteği ile ilköğretimdeki belli kesimindeki çocuklarımıza sürekli olarak süt içmeyi alışkanlık haline getirmek. Hala evinde süt içemeyen çocuklarımız varsa biz bu çocuklarımıza bir bardak sütü eğer sunamıyorsak nerede kaldı bizim kardeşliğimiz. Bu nedenle burada yeni bir kampanyanın başlatılması devlet olarak, millet olarak süt enstitülüsü ile uğraşan kurumlar olarak süt tüketiminin yaygınlaştırılması şeklinde kampanyanın başlatılması hepimiz için olamazsa olmaz büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde böyle bir kampanyanın başlatılması için bir çalışma programlayacağız, bu çalışmaya herkesin katkı vereceğine yürekten inanıyorum" şeklinde belirtti.

Anne ve Babalardan başka şeyleri kısarak çocuklarından sütü, yumurtayı ihmal etmemelerini isteyen Vali Harput şenliğe katılan çocuklara sponsor olan sütaş, eker, sek, golf ve itimat firmalarının hediyelerinden oluşan paketleri çocuklara dağıttı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süt Tüketimi İçin Yeni Kampanya Başlatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement