Tacikistan'ın Bağımsızlığının 25. Yılı - Son Dakika
Güncel

Tacikistan'ın Bağımsızlığının 25. Yılı

Tacikistan\'ın Bağımsızlığının 25. Yılı

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Tacikistan halkının zor zamanlarda birlik olarak parçalanmaktan kurtulduğunu belirtti.

09.09.2016 16:09

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Tacikistan halkının zor zamanlarda birlik olarak parçalanmaktan kurtulduğunu belirtti.

Tacikistan'ın bağımsızlığını kazanmasının 25. yıl dönümü dolayısıyla başkent Duşanbe'deki Dostluk Meydanı'nda 50 binden fazla kişinin katılımıyla geçit töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Rahman, buradaki konuşmasında, vatandaşların bağımsızlık bayramını kutlayarak, bundan 25 yıl önce el ele, omuz omuza veren Tacikistan halkının, bağımsız ve demokratik Tacikistan devletinin temellerini attığını vurguladı.

Rahman, "Tacikistan halkı her zaman ülkesinin refahını yükseltmek, sınırlarını ve toprak bütünlüğünü korumak, ülkesini, içinde bulunduğu zorlu durumdan çıkarmak için birleşmesini bilmiş ve zorlu günlerde parçalanmaktan kurtulmuştur." dedi.

Devlet erkanının hazır bulunduğu törene, çeşitli devlet kurumlarının çalışanları, öğrenciler ve öğretmenlerin yanı sıra vatandaşlar da ellerindeki Tacikistan bayraklarıyla katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tacikistan'ın Bağımsızlığının 25. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement