'Tarihi Yarımada Balık Festivali' Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

'Tarihi Yarımada Balık Festivali' Devam Ediyor

\'Tarihi Yarımada Balık Festivali\' Devam Ediyor

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen 'Tarihi Yarımada Balık Festivali' kapsamında oltayla balık tutma yarışı düzenlendi.

16.09.2012 14:32

Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen 'Tarihi Yarımada Balık Festivali' kapsamında oltayla balık tutma yarışı düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de balık tuttu. Balık ekmek dağıtımının yapıldığı festivalde balık tutma yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Yeni Galata Köprüsünde gerçekleştirilen olta ile balık tutma yarışına, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra yüzlerce vatandaş ve yarışmacı katıldı. Başkan Mustafa Demir, balık festivalinin dokuzuncusunu gerçekleştirdiklerini belirterek, "Köprü üzerinde balık tutmayı ise üçüncü kez gerçekleştiriyoruz. Eskiden Samatya'da başlamıştık. Şimdi Kumkapı'da ve Haliç'te olmak üzere bu çevrede balığın farkına varılsın denizin ve deniz kültürümüzün farkına varılsın, bunların farkına varılması için bu tür etkinlikleri yapıyoruz. Her yıl daha çok ilgi görüyor. Hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Mustafa Demir, yarışmacılarla sohbet ederek onlarla birlikte balık tuttu ve ızgarada balık pişirmeyi de ihmal etmedi. Yeni Galata Köprüsünde gerçekleştirilen organizasyonda Ahırkapı Roman Orkestrası da küçük bir konser verdi.

Balık festivalinin ikinci gününde balık tutma yarışında birinci Muharrem Sarıoğlu 406 gr balık ile 400 TL, Hüseyin Özdemir 162 gr ile 200 TL, Gültekin Yılmaz ise 146 gr ile 150 TL ödül alırken, kupalarını Kumder Derneği Başkanı Kemal Duranoğlu'ndan aldılar. Ayrıca Fatih Belediyesi yarışmacılara saat hediye etti. Balık tutma yarışı ve balık ekmek dağıtımıyla vatandaşlar Yeni Galata Köprüsü üzerinde unutulmaz bir gün geçirdi.

Öte yandan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, festival alanında karşılaştığı üniversiteden hocası İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Kaygusuz ile hasret giderdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Tarihi Yarımada Balık Festivali' Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement