Taşköprü´De En İyi Sarımsak Ve Buzağı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Taşköprü´De En İyi Sarımsak Ve Buzağı Seçildi

Taşköprü´De En İyi Sarımsak Ve Buzağı Seçildi

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde 'en İyi Sarımsak Üreticisi' ve 'en İyi Buzağı Yetiştiricisi' Yarışmaları Yapıldı.

03.08.2010 19:25

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde 'En İyi Sarımsak Üreticisi' ve 'En İyi Buzağı Yetiştiricisi' yarışmaları yapıldı.

Taşköprüsü Belediyesi tarafından 5-8 Ağustos tarihlerinde bu yıl 24'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında 'En İyi Sarımsak Üreticisi' ve 'En İyi Buzağı Yetiştiricisi' seçildi. Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleşen yarışmaya Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Kastamonu Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, daire amirleri, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, kısa zaman önce sarımsağın hak ettiği değere ulaşması için büyük bir adım olarak Sarımsağın tescillenmesini sağladıklarını belirterek, "İlçemizde bu yıl hizmete giren Sarımsak Üreticileri Birliği kuruldu. Bundan sonrada gelişmesinde hertürlü katkıyı vermeye hazırız. Üreticimizin 'Beyaz Altın' olarak taçlandırdığı Taşköprü Sarımsağı'nı bizde baştacı yapıyoruz. Bunun bir göstergesi olarakta festival etkinlikleri kapsamında Sarımsak Heykeli'ni Taşköprü girişine diktik" dedi.

Daha sonra konuşan Kastamonu Tarım İl Müdürü Emiralioğlu'da, Taşköprü'nün özellikle tarım hayvanclık bakımında oldukça önemli bir yerleşim yeri olduğunu ve son yıllarda bu alanda ilçe genelinde gözle görülür bir artış gözlendiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından En İyi Sarımsak Üreticisi seçildi. Birbirinden iri ve güzel sarımsakların yer aldığı yarışmada 22 numaralı sarımsağı ile Çoroğlu Köyü'nden Murat Yıldırım 564 puanla birinci, 20 numaralı sarımsağı ile Alatarla Köyü'nden Muammer Ulu 557 puanla ikinci, Çöroğlu Köyü'nden Yusuf Yıldırım ise 23 numaralı sarımsağıyla 541 puan alarak üçüncü oldu.

EN GÜZEL BUZAĞI AYŞE

Veteriner ve Ziraat Mühendisleri'nin jüri üyeliğini yaptığı 'En iyi Buzağı' yarışmasında ise Kırha Köyünden 12 yaşındaki Metin Kabadayı'nın sahip olduğu 37 numaralı Ayşe isimli buzağı birinci seçildi. Ethem Mahallesi'nden Çetin Urgancı 22 numaralı buzağı 2'nci, Akdoğan Köyü'nden İsmail Demirtaş'ın sahip olduğu 6 numaralı buzağısı ise üçüncü seçildi. Birinci olan buzağnın sahibi 12 yaşındaki Metin Kabadayı, 5 aylık olan Ayşe isimli buzağısını kendi elleriyle beslemeye çalıştığını ve kendi yetiştirdiği buzağının birinci olmasından mutluluk duyduğunu söyledi. Her iki dalda da birinci olanlara çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taşköprü´De En İyi Sarımsak Ve Buzağı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement