Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik tarafından e-konferans yolu ile "Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

28.09.2013 11:22

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik tarafından e-konferans yolu ile 26.09.2013 tarihinde saat 10.00'da "Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilim Sanat Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Milli Eğitim Müdürümüz Lütfiye DENERİ, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız, İl Eğitim Denetmenleri, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarında görev yapan öğretmenlerimiz katıldı.

13 il ve 147 ilçe merkezinde e-konferans sistemi üzerinden eş zamanlı gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Müsteşar Yardımcısı Sayın Salih Çelik tarafından katılımcılara "Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş" sisteminin amaçları, nasıl uygulanacağı, yerleştirme puanının nasıl hesaplanacağı, müfredatın nasıl eş zamanlı işleneceği gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Modelin yeni bir sistem getirmediğini, düzenlemeyle yeni uygulamalarda belirlenen yazılı sınavların bakanlıkça yapılacağını anımsatan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, bu yaklaşımla öğrencilerin okula odaklanacağını ve okul dışı eğitim kurumlarına gitmeye ihtiyaç duymayacaklarını aktardı ve öğrencilerin mutluluğunun esas olduğunu ifade etti.

"Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş" sistemi ile ilgili bilgiler aktaran Sayın Çelik, 13 il genelinden e –konferans yöntemiyle toplantıya katılan öğretmenlerin ve katılımcıların sorularını cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement