Tepkiler 'Voyvoda' İsmini Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Tepkiler 'Voyvoda' İsmini Kaldırıldı

Tepkiler \'Voyvoda\' İsmini Kaldırıldı

Tokat'ın tarihi mekanlarından Taşhan isminin değiştirilerek asılan "Voyvoda Hanı" tabelası tepkiler nedeni ile kaldırıldı.

04.07.2013 16:01

Tokat'ın tarihi mekanlarından Taşhan isminin değiştirilerek asılan "Voyvoda Hanı" tabelası tepkiler nedeni ile kaldırıldı.

Tokat'ta 1632 yılında Doğan Bey Vakfı tarafından yaptırılan Anadolu'nun en büyük şehir hanlarından biri olan Taşhan'ın adının Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından"Voyvoda Hanı" olarak değiştirilmesine karşı sivil toplum örgütleri tepki göstermişti. Handaki esnaflarında Voyvoda isminin kazıklı Voyvoda'yı çağrıştırdığını ifade ederek imza kampanyası başlattığı sırada Tokat Valiliği tarafından tabelanın kaldırılması için talimat geldi. Tabelacı tarafından Hanın girişine yapıştırılan 'Voyvoda Hanı' ismi kaldırıldı. Taşhan eski dernek başkanı Osman Unutmaz imza kampanyasını başlattıkları kısa sürede yüzlerce imza topladıklarını valilik kanalı ile 'Voyvoda' isminin yerinden sökülmesi nedeni ile imza kampanyasına son verdiklerini söyledi. Voyvoda isminin yerine Taşhan ismin önümüzdeki günlerde asılacağı kaydedildi.

Öte yandan yaşanan tepkiler üzerine bir gün önce yazılı açıklama yapan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 'Voyvoda Hanı' isminin değişeceğinin mesajlarını şu şekilde vermişti: "Taşhan ismi yanında Voyvoda Hanı isminin de kullanılması, farkındalık oluşturacağı düşüncesiyle uygun görülmüştür. Ancak uygulama esnasında yanlış anlama sonucu sadece 'Voyvoda Hanı' yer almış olup, hanın ismi en kısa zamanda yeninden düzenlenecektir." - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tepkiler 'Voyvoda' İsmini Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement