Terör Örgütüne Eleman Kazandıran Kişiye 15 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütüne Eleman Kazandıran Kişiye 15 Yıl Hapis

Terör Örgütüne Eleman Kazandıran Kişiye 15 Yıl Hapis

Terör örgütüne eleman kazandırdığı iddiasıyla kapatılan DTP'nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.2010 yılında 3 genci, terör örgütünün dağ kadrosuna götürmek istediği esnada suçüstü yakalanan ve hakkında Van...

06.07.2012 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütüne eleman kazandırdığı iddiasıyla kapatılan DTP'nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2010 yılında 3 genci, terör örgütünün dağ kadrosuna götürmek istediği esnada suçüstü yakalanan ve hakkında Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan DTP'nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor'un yargılanmasına devam edildi.

Mahkeme heyeti, Bor hakkında, "terör örgütüne yardım ve yataklık ile örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan çok sayıda davayı göz önünde bulundurdu.

Suçun işleniş biçimi, amaç ve saiki, suç işleme kararlığı ve kasta dayalı kusurun ağırlığını gözeten heyet, Bor'a, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

29 Temmuz 2010'da bir ihbarı değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kapatılan DTP'nin Van Merkez İlçe Başkanı Bazi Bor yönetimindeki otomobili durdurmuş, Bor ile terör örgütünün dağ kadrosuna götürmeye çalıştığı 1'i kadın 3 kişiyi gözaltına almıştı.

Muhabir: Yahya Öylek

Yayıncı: Levent Harman/ A. Fatih Tekcan - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütüne Eleman Kazandıran Kişiye 15 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement