Tika Gönüllülerinden Tunus'ta Ekolojik Kalkınmaya Destek (1) - Son Dakika
Güncel

Tika Gönüllülerinden Tunus'ta Ekolojik Kalkınmaya Destek (1)

LÉGENDE DE LA VIDÉO : Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneğindeki seramik atölyesinden çömlek yapımından detay görüntüler Programa katılan Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yeşim Yılmazı ile röportaj Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) "2018 Tecrübe...

05.09.2018 18:33

LÉGENDE DE LA VIDÉO :

Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneğindeki seramik atölyesinden çömlek yapımından detay görüntüler

Programa katılan Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yeşim Yılmazı ile röportaj

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) "2018 Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan gönüllü elçiler Tunus'taki Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneği'nde "saman balyalarından duvar örme, doğal boyalarla duvar süsleme, seramik atölyesi ve sabun yapımı" çalışmalarına katıldı.

TİKA'nın koordinasyonluğunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve TRT iş birliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında 14 gönüllü öğrenci TİKA'nın da desteklediği Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneği'ndeki seramik atölyesi genişleme projesi inşaatında çalışmalar yaptı.

Gönüllü öğrenciler inşaatta çalışmanın yanı sıra, dernek içerisinde bulunan seramik atölyesinde başından sonuna kadar çömlek yapımını tecrübe etti.

Bu sırada öğrencilerden bazıları ise doğa ile uyumlu şekilde saman balyalarından duvar örme tekniğini öğrendi. Ayrıca öğrencilerin bir kısmı doğadan aldıkları toprağı eleyerek ve doğal kökboyaları ile duvar süslemesi yaparken, diğer kısmı da doğal malzemelerden sabun yapımını deneyimledi.

Öğrencilere eşlik eden TİKA Uzmanı Fatma Yaycı, geçen yıl sadece Afrika'da bu yıl ise Balkanlardan Orta Asya'ya, Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada 30 ülkede 500'e yakın öğrencinin tecrübe paylaşım programına katılarak gönüllü faaliyetlerde bulunduğunu aktardı.

Tunus'a gelen 14 öğrencinin de TİKA'nın daha önceden destek verdiği Sidi Amor Ekolojik Kalkınma Derneği'ndeki "seramik atölyesinin genişletilmesi projesi kapsamında inşaat faaliyetleri, saman balyalarından duvar yapma, sadece doğal malzemeler kullanarak topraktan, çeşitli oksitlerden ve doğal boyalardan yararlanarak duvar süslemeleri, seramik atölyesinde seramik üretimi, tabi yağlarla sabun yapımı gibi aktivitelere katıldığını ve ellerini toprakla buluşturduğunu" söyledi.

Tika Gönüllülerinden Tunus\'ta Ekolojik Kalkınmaya Destek (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika Gönüllülerinden Tunus'ta Ekolojik Kalkınmaya Destek (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement