Tokat'ta Silahlı Saldırı 5 Ölü - Son Dakika
Güncel

Tokat'ta Silahlı Saldırı 5 Ölü

Tokat\'ta Silahlı Saldırı 5 Ölü

Sabah saatlerinde yaşanan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan olayın, 2 yıl önce Semerci köyünde yaşanan olayın devamı olduğu ortaya çıktı.

11.03.2014 15:15  Güncelleme: 15:16

Sabah saatlerinde yaşanan ve 5 kişinin ölümüne sebep olan olayın, 2 yıl önce merkeze bağlı Semerci köyünde yaşanan olayın devamı olduğu ortaya çıktı. Tokat'ta merkeze bağlı Semerci köyü yaylasında 26 Haziran 2012 yılında meydana gelen olayda, Yılmaz ve Bal aileleri arasında arazide hayvan otlatma konusunda tartışma çıktı. Av tüfeklerinin de kullanıldığı olayda açılan ateş sonucu 4 çocuk babası 31 yaşındaki Bekir Yılmaz öldü, oğlu Sinan Yılmaz ile Arif Yılmaz, Alaattin Bal ve Selvi Bal çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayda tüfek kullandıkları belirlenen İzzet Bal ve Murat Bal jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

MAHKEME GÜNÜ CİNAYET

Olay sonrasında Tokat Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bal ailesinden İzzet ve Murat Bal'ın tutuksuz olarak yargılandığı davanın duruşması için bugün Bal ailesinden İzzet Bal (67), oğulları Murat (35) ve Alaattin Bal (32) ile gelinleri Semra ile Sakine Bal, Yılmaz ailesinden ise 2 yıl önce öldürülen Bekir Yılmaz'ın oğlu 17 yaşındaki Sinan Yılmaz ile amca oğlu 18 yaşındaki Ömer Yılmaz mahkeme için kent merkezine geldi. Adliye binasının arka kısmının giriş bölümünde 60 AK 391 plakalı aracı park eden İzzet Bal, oğlu Murat ve Alaattin Bal ve gelinleri Semra ile Sakine Bal araçlarının içerisine daha önceden olay yerine gelen karşı taraftan Sinan Yılmaz ve Ömer Yılmaz tarafından pompalı tüfeklerle ateş açıldı. Olay sonrası İzzet Bal ve oğlu Alaattin Bal, gelinleri Semra ve Sakine Bal olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan Murat Bal ise kaldırıldığı Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde öldü. Olay yerinde Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı incelemenin ardından cesetler, cenaze arabsına konularak Tokat Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Diğer hastanede yaşamını yitiren Murat Bal'ın da cesedi devlet hastanesi morguna gönderildi.

HASTANEYE AKIN ETİLER

Olayın duyulmasının hemen ardından ölenlerin yakınları cesetlerin konulduğu Tokat Devlet Hastanesi'ne akın etti. Polis ekipleri hastanede her hangi bir gerginlik yaşanmaması için tedbir aldı. Olay sonrası yakalanan şüphelilerin Tokat Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorguya alındığı öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat'ta Silahlı Saldırı 5 Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement