Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü - MUĞLA/TOKAT/ - Son Dakika
Güncel

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü - MUĞLA/TOKAT/

Türk Polis Teşkilatı\'nın 169. kuruluş yıl dönümü - MUĞLA/TOKAT/

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'uncu yıl dönümü Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

10.04.2014 14:56

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 169'uncu yıl dönümü Bodrum Belediye Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, daire amirleri ve Bodrum Emniyet Müdürlüğünde görevli personel katıldı.

Törende konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, teşkilatın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Gödekmerdan, "Polis teşkilatımız, fedakarlıkla vatanseverlikle milletimizin birliğini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, insanlarımızın temel hak ve hürriyetlerini can ve mal güvenliğini sağlayan göz bebeğimiz bizim teşkilatımızdır" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ise demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının, laik Cumhuriyet'in teminatı olan Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından, polis araçları ve bazı sivil araçlardan oluşan kortej geçişi yapıldı. Kutlama töreni İskele Meydanı'nda düzenlenen kokteylle devam etti.

Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü

TOKAT Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Tokat'ta tören düzenlendi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki törende Tokat Emniyet Müdürü Fikri Yalman, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümünü tebrik etti.

Polislik mesleğinin kutsal olduğunu belirten Taşkesen, "Her meslek bir kelime ile tarif edilseydi herhalde polislik mesleğini de fedakarlık kadar güzel anlatacak bir kelime bulamazdık diye düşünüyorum. Nasıl ki Türk Silahlı Kuvvetleri milletiyle arasında dünya da benzeri olmayan bir bütünleşmeyi başarmış ise Türk polisi de yine dünyada örneği olmayan derecede halkıyla kaynaşmıştır" dedi.

Yalman ise "Güvenlik hizmetlerinin sunulmasında halkın katılımının en üst düzeyde gerçekleşmesi ve alınan önlemlerin kamu vicdanında kabul görmesi için 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar fedakarca ve özveriyle çabalayan ve tek amacı halkına hizmet etmek olan Türk polisi diğer ülke polislerinden farklı olarak halkıyla duygusal bağını hiçbir zaman koparmamış ve bundan sonrada temennimiz koparmayacaktır" diye konuştu.

Tokat AKUT Arama Kurtarma ekip lideri İlhan Çağlan Aldemir, yamaç paraşütü ile gösteri yaptı.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü

- Etkinlikler kapsamında Sivas'ta tören düzenlendi

SİVAS Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü, Sivas Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Emeklileri Derneği Şubesi adına çelenklerin sunulmasının ardından İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümünü kutlayan Vali Barut, insanların önce güvenliğe ihtiyacı olduğunu ve bunu da sağlayacak ilk kuruluşun emniyet teşkilatı olduğunu söyledi.

Polisliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu dile getiren Barut, görevi başında şehit olan polislere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Emniyet personeli, daha sonra, Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Polis ve Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Şehit mezarlarına karanfil bırakan emniyet mensupları, şehitler için dua okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıl dönümü - MUĞLA/TOKAT/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement