Üniversite Tercihleri İle İlgili Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Üniversite Tercihleri İle İlgili Değerlendirme Toplantısı

Üniversite Tercihleri İle İlgili Değerlendirme Toplantısı

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Manisa Merkez İlçe Özel ve Resmi Lise rehber öğretmenleri ile üniversite tercihleri ile ilgili toplantı düzenledi.

25.06.2013 18:41

Toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, resmi ve özel lise müdürleri ve rehber öğretmenleri katıldı.

Şube Müdürleri Mehmet Alp ve Abdullah Ölmez ilimizin üniversiteye giriş sınavı ile ilgili istatistik verilerini değerlendirdi. Rehber öğretmenlere ve idarecilere tercih süresince neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirmede bulundular. Tercihleri yaparken nelere dikkat etmeli gerektiği ile ilgili bilgiler verdiler.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrencilerin hayatını etkileyecek bu süreçte dikkatli olmamız gerekmektedir. Verecekleri kararlar öğrencilerimizin gelecekte mutlu olup olmamaları ile yakından ilgilidir. Yanlış tercih öğrenici hayat boyu kendine çevresine zarar verecek bir birey olmasına sebep olabilir. Bu nedenle tercihleri yaparken özellikle öğrencilerimizi ilgi duyduklar ve mutlu olabilecekleri alanlara yönlendirelim. Toplumumuzda birçok başarılı insan var fakat bunlar mutlu değiller. Mutlu olmadıkları için de sürekli kendilerine, çevrelerine zarar vermekteler. Bu bireyler ayrıca işlerinde de verimli olamamaktadır. Bu durumlar göz ardı edilmemeli. Kurumlar olarak bize düşen bu aşamada iyi bir rehberlik hizmeti vermektir.

İdareci ve rehber öğretmenlerimizin yaz ayı olmasına rağmen fedakârlık göstererek bu süreci lehimize olacak şekilde tamamlayacaklarına inancım tamdır. Başarılı bir tercih süreci ilimizin sayısal göstergelerini olumlu yönde etkileyecektir. Şimdiden yapacağınız çalışmalarda kolaylıklar diliyorum. Müdür Yardımcılarıma ve Şube Müdürlerime, idareci ve öğretmen arkadaşlarıma yapacakları ve yapmış olduklar katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üniversite Tercihleri İle İlgili Değerlendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement