Üst geçitten geçenler, kaldırım yerine karayoluna iniyor - - Son Dakika
Güncel

Üst geçitten geçenler, kaldırım yerine karayoluna iniyor -

Üst geçitten geçenler, kaldırım yerine karayoluna iniyor -

Dalaman'da yapılan üst geçitten geçenler, bankamatiklerin bulunması nedeniyle kaldırım yerine karayoluna iniyor.

06.02.2014 11:28

Dalaman'da yapılan üst geçitten geçenler, bankamatiklerin bulunması nedeniyle kaldırım yerine karayoluna iniyor.

Dalaman Havaalanı yolunda, Dalaman Öztaş Anadolu Lisesi ile Dalaman Tarım İşletmeleri Müdürlüğü önündeki kavşakta belediyenin talebi üzerine Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünce üst geçit yapıldı. Üst geçidin bir tarafındaki iniş merdiveni, bankamatiklerin bulunması nedeniyle kaldırıma indirilemedi.

Bunun üzerine merdivenin çıkışı, direkt karayoluna denk geldi. Üst geçitten yolun diğer tarafına geçenlerin kaldırım yerine karayoluna inmesinin tehlikeye neden olmasına, mahalle sakinleri tepki gösterdi.

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin belirli yerlerine üst geçit yapılması için 4 ay önce Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne talepte bulunduklarını söyledi.

Karayolları Bölge Müdürlüğünün de taleplerini olumlu bulduğunu ve şu ana kadar 3 üst geçit yapıldığını belirten Yılmaz, bunlardan 2'sinin rahatlıkla kullanılabildiğini anlattı.

- "Bir yanlışlığa kurban gittiği düşünüyorum"

Üst geçitlerden birinde ise olumsuz bir tabloyla karşı karşıya kalındığını belirten Yılmaz, "Üst geçidin yapımının bir yanlışlığa kurban gittiği düşünüyorum. Üst geçidin yanında bulunan iki bankanın ATM cihazlarının yerlerinin değiştirilmesiyle sorunun giderilecektir" dedi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

"Sorunun çözülmesi için belediyemiz ve Karayolları olarak çalışma yapıyoruz. Üst geçidin yanında bulunan 2 ATM cihazının yerlerinin değiştirilmesiyle sorunun giderileceği fikrine vardık. Bu konuda banka şubeleriyle görüşmeler yaptık. Böylece bu olumsuz tablodan inşallah ilçemizi kurtarmış olacağız. İnsanlarımızın rahatlıkla şehir merkezinden karşı tarafa geçebilmeleri için üst geçit yaptırdık ama maalesef istenilen sonucu elde edemedik."

Üst geçidi, inişinin karayoluna çıkması nedeniyle bir kaza yaşanmaması için kullanıma kapattıklarını bildiren Yılmaz, sorunun giderilmesinin ardından tekrar açılacağını kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Hüseyin Karakuş ise hatalı yapıldığı için üst geçidi kullanmadıklarını dile getirerek, "Üst geçit insanların güvenliği için yapıldı ama kullanılması çok tehlikeli olduğu için iptal edildi. Burayı daha çok öğrenciler kullanıyor. Bırakın çocukları, bizler için bile çok tehlikeli. Umuyorum hata en kısa sürede giderilir" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üst geçitten geçenler, kaldırım yerine karayoluna iniyor - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement