Uyuşturucu Ticareti Sanığına 8 Yıl, 4 Ay Hapis - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Ticareti Sanığına 8 Yıl, 4 Ay Hapis

Uyuşturucu Ticareti Sanığına 8 Yıl, 4 Ay Hapis

Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan 22 yaşındaki Sercan Yıldız, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

29.03.2016 16:18

Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları suçlamasıyla tutuklu yargılanan 3 sanıktan 22 yaşındaki Sercan Yıldız, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık ise beraat etti.

Olay 3 ay önce İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi üzerinde meydana geldi. Polis yaptığı istihbarat çalışmasında, İstanbul'da oturan Ramazan ve Sercan Yıldız kardeşlerin Samsun'a ecstasy hap getirip piyasaya süreceklerini belirledi. Samsun'a geldikleri tespit edilen kardeşlerden Sercan Yıldız'ı takibe alan polis, şüpheliyi, 26 yaşındaki Şerif Çakın'a bir ecstasy hap verirken suçüstü yakaladı. 2'si de gözaltına alındı. Sercan Yıldız'ın Atakum İlçesi'nde kiraladığı evde arama yapan polis, mutfak kısmındaki dolabın üzerinde poşet içinde 1062 ecstasy hap ele geçirip evde olan ağabeyi Ramazan Yıldız'ı da gözaltına aldı. Polisteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan tutuklu olarak yargılanan 3 sanık, bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Ramazan Yıldız ve Şerif Çakın, uyuşturucuyla ilgileri olmadığını söyleyip beraatlerini talep etti. Daha sonra mahkeme heyetine ifade veren Sercan Yıldız ise "Ben uyuşturucu kullanıyordum ancak 5 ay önce bıraktım. Şerif'i ağabeyim Ramazan aracılığıyla tanırım. İstanbul'da tanımadığım bir kişiden hapları alıp satmak için Samsun'a geldim. Hatta 1-2 tane de sattım. Ağabeyim ile diğer sanığın bu olayla hiçbir alakası yok" diye konuştu.

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, Sercan Yıldız'ı 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Diğer iki sanığın ise beraatlerine karar verdi.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Ticareti Sanığına 8 Yıl, 4 Ay Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement