Uzanların Vergi Davasına Zaman Aşımı - Son Dakika
Güncel

Uzanların Vergi Davasına Zaman Aşımı

Uzanların Vergi Davasına Zaman Aşımı

Kemal ve Yavuz Uzan'ın, "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan yargılandığı dava, 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verildi.

14.06.2010 16:57

Kemal ve Yavuz Uzan'ın, "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan yargılandığı dava, 5 yıllık zaman aşımı süresinin dolması nedeniyle ortadan kaldırılmasına karar verildi.

SAVCI: DAVA ORTADAN KALDIRILSIN

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Cumhuriyet Savcısı Orhan Erbay esas hakkında hazırladığı mütalaayı mahkemeye sundu. Savcı Erbay esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar Kemal ve Yavuz Uzan'ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet etmek" suçundan dava açıldığını hatırlattı. Savcı Erbay mütalaasında, suç tarihinin 1999-2003 yılları arası olduğunu, Kemal ve Yavuz Uzan hakkında 8 Nisan 2005 tarihinde gıyabi tutuklama kararı çıkarıldığını belirtti. Diğer sanıklar açısından 14 Nisan 2009 tarihinde davanın karara bağlandığını, bazıları hakkında mahkumiyet hükmü kurulduğunu belirten savcı Erbay, Kemal ve Yavuz Uzan hakkındaki dosyanın ise firarda olmaları nedeniyle ayrıldığını hatırlattı. Gıyabi tutuklama kararı dışında zaman aşımını kesen başka işlem bulunmadığını ve zaman aşımı süresinin de dolduğunu belirten Savcı Erbay, sanıklar hakkındaki davanın ortadan kaldırılmasına karar verilmesini talep etti.

DAVA ZAMAN AŞIMI SÜRESİ DOLDUĞUNDAN DAVA ORTADAN KALDIRILDI

Mahkeme heyeti, 5 yıllık zaman aşımı süresi dolduğundan, sanıklar hakkındaki davanın ortadan kaldırılmasına karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kemal ve Yavuz Uzan'ın yakalanamadıkları için dosyalarının ayrıldığı davada, sanıklardan Hilmi Başaran, Yeşim Öztürk ve Mustafa Akar, 2000 ile 2003 yılları arasında "sahte belge düzenleyerek vergi kaybına sebebiyet vermek" suçundan 4 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer sanıklar Ethem Alev, Erol Hürbaş, Nurettin Sivlim, Nuray Özel, Gürol Demirkol, Birol Çilingir, Yaşar Avni Güral ve Fikri Akyüz'ün beraatine, 2005'te vefat eden Sadık Karagöz hakkındaki davanın düşürülmesine karar verilmişti.

Serpil KIRKESER/ İSTANBUL, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzanların Vergi Davasına Zaman Aşımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement