Vali Şehit Evini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Şehit Evini Ziyaret Etti

Vali Şehit Evini Ziyaret Etti

Bursa Valisi Şahabettin Harput, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen Tolga Taştan'ın ailesini ziyaret etti.

09.09.2012 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Şahabettin Harput, geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar'daki mühimmat deposundaki patlamada şehit düşen Tolga Taştan'ın ailesini ziyaret etti.

Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit düşen Tolga Taştan'ın ailesini ziyaret eden Harput, aileye başsağlığı diledi.

Şehit ailesiyle konuşan Harput'a şehit babası Ali Taştan, "Biz 4 gündür ayakta durmaya çalışıyoruz. Biz kime ağlayacağız. Vatan sağ olsun ama böyle vatan olacaksa olmayacak tabi. Birkaç yetkili ziyarete geldi ancak kimseden herhangi bir cevap alamadık. Afyonkarahisar'a da gittik ancak oradaki valimizden herhangi bir fayda görmedik. Bizi koyun gibi topladılar. Bize bir şeyler anlatıp başınız sağ olsun dediler sonra da kan örneği alıp gönderdiler. Kimse bize şuraya gidin demedi. Aynı ilgisizliği buradaki yetkililerdin de görünce bizde tepki oluştu. Sonra acaba başka bir ülkede mi yaşıyoruz acaba dedik kendi kendimize" dedi.

Olayın ardından soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Harput, "Hayatını kaybeden Tolga evladımız şehit olarak cennete gitti. Biz onunla inşallah cennette buluşacağız. Bu acıya karşı dik durarak düşmanlarımızı sevindirmeden, bir kısım istismarcılara fırsat vermeden dik durmalıyız.

Şu anda patlamanın olduğu bina yok ortada. Binanın olmadığı yerde insanlarında normal olarak olmadığını hepimiz tahmin ediyoruz. Dolayısıyla DNA testini onun için yapıyorlar. DNA testinin 3 gün içerisinde bitmesini bekliyoruz. Ama şu anda orada hiçbirimizin daha çabuk çalış da işini bitir deme imkanımız yok. Zaten ellerinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla metanetle bu çocuğumuzun gelişini bekleyeceğiz" dedi.

Hayatını kaybedenlerin DNA testinin devam ettiğine dikkat çeken Harput, "Başka acılar, karışıklıklar yaşanmaması için yarım gün önce ve ya sonra gelmesi bize çok fazla bir şey getirmeyecek. Bu acıyı beraber taşıyacağız. Bu insanlar bizim için canlarını verdi. Şüphesiz bu tablolardan üzüldük ama herkes insan. Tüm bunlar çocuğumuzu geri getirmeyecek. Bu olaylar devleti sorgulamaya götürmeli. Bu tip olayların bir daha olamaması için ihmal, hata ve eksikliklerden ders alınmalı" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Şehit Evini Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement