Vali Yardımcısından 'Sigara' İtirafı - Son Dakika
Güncel

Vali Yardımcısından 'Sigara' İtirafı

Vali Yardımcısından \'Sigara\' İtirafı

İl Tütün Kontrol Kurulu'nun 44'ncü toplantısında konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, kimsenin bir başkasının sağlığı ile oynamaya hakkının olmadığını söyleyerek, "37 yıldır sigara kullanıcısıydım."

23.10.2012 17:39

İl Tütün Kontrol Kurulu'nun 44'ncü toplantısında konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, kimsenin bir başkasının sağlığı ile oynamaya hakkının olmadığını söyleyerek, "37 yıldır sigara kullanıcısıydım. Bu toplantılar sayesinde ve kızım sayesinde sigarayı bıraktım" dedi.

Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol'un başkanlığında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, AKÜ Rektörlüğü, İl Jandarma, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında İl Tütün Kontrol Kurulu'nun Eylül ayı içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verildi. İl Tütün kontrol Kurulu'na bağlı kontrol ekipleri tarafından Eylül ayında ilde toplam 1587 özel hukuk kişilerine ait binaya, 87 kamu hizmet binasına ve 47 toplu taşıma aracına olmak üzere toplam 1721 ziyaret ve denetim gerçekleştirildiği, bunlardan 3 tanesinde eksiklik ve aksaklık tespit edilerek tutanak tutulduğu belirtildi. Tütün ürünü ihtiva eden ve etmeyen nargile ürünleri yasal düzenlemesi kapsamında, Afyonkarahisar'da bulunan nargile ürünleri satış yerleri ve nargile salonlarının denetimlerinin yapıldığının belirtildiği toplantıda, ayrıca denetimler sırasında son düzenlemeler hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı ve işyeri sahiplerine ilgili kanunun tebliğlerinin yapıldığı da kaydedildi.

SİGARA İÇEREK AİLE BÜTÇEME ZARAR VERDİM

Vali Yardımcısı Ali Muhiddin Varol, kimsenin başka birinin sağlığıyla oynamaya hakkı olmadığını söyleyerek, dumansız hava sahası çalışmalarını canı gönülden desteklediğini kaydetti. 37 yıldır sigara kullanıcısı olduğunu anlatan Varol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu toplantılar sayesinde ve büyük bir etken olan kızım sayesinde sigarayı bıraktım. Kızımın hal, hareketlerinden rahatsız olduğunu hep görüyordum. Ailem yüzünden -40 derecede balkonda sigara içtim. Şimdi düşünüyorum da, ne kadar çok üzücü bir haldeymişim. O zaman tüm kız çocuklarına bir görev düşüyor, lütfen aile büyüklerinizin sigarayı bırakmasına yardımcı olun. Sigarayı bıraktıktan sonra aile olarak içtiğimiz sigaranın verdiği maddi zararın 198 bin 500 TL olduğunu fark ettim. Tabii ki en büyük hazine sağlıktır. Sigaranın sağlığımıza verdiği zararlar saymakla bitmez. Bunu bilim adamları kanıtlamış durumda, zaten sigara içen her kişi bizzat kendisi bu zararları göreceklerdir." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Yardımcısından 'Sigara' İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement