Valla Kanyonunda Mahsur Kalma - Son Dakika
Güncel

Valla Kanyonunda Mahsur Kalma

Valla Kanyonunda Mahsur Kalma

Kastamonu Pınarbaşı ilçesi'nde Valla Kanyonu'nda mahsur kalan dağcılara kurtarma ekipleri ulaştı.

20.08.2012 13:24

Kastamonu Pınarbaşı ilçesi'nde Valla Kanyonu'nda mahsur kalan dağcılara kurtarma ekipleri ulaştı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kastamonu Vali Yardımcısı Atilla Kantay, kurtarma ekiplerinin mahsur kalan kişilere ulaştığını belirterek, en kısa zaman da bu kişilerin ilçeye getirileceğini söyledi.

ICC Kanyonik Grubu'ndan Anıl Bakan, Füsun Sönmez, Nejla Tatlı, Yalçın Akbulut, Bayram Sönmez ve Ahmet Yarlıgan isimli vatandaşların dün ilçeye geldiklerini belirten, Kantay şunları söyledi:

"Başbakanlık Acil Afet Durum Başkanlığı vasıtasıyla Genelkurmay Hareket Bölgesi'nden helikopterli arama kurtarma timimiz bölgemize vatandaşlarımızı kurtarmak için dün akşam saatlerinde intikal etmiştir. Ancak hava muhalefeti ve havanın kararması nedeniyle ilk uçuşlar bölgeye ulaşılamamasına rağmen daha sonra ikinci uçuş 22.00 sularında denenmiş, çetin hava koşullarına rağmen ikini uçuşta mağdurlarımızın yeri tespit edilmiş fakat yerlerine iniş gerçekleştirilememiştir. İniş yapılamamasına rağmen mağdur vatandaşlarımıza helikopterden yaşam destek paketleri atılmıştır.

Pınarbaşı Kaymakamlığı'nda konuya ilişkin bir kriz masası dün itibariyle kurulmuştur. 20 Ağustos sabahı saat 05.00'da karadan tekrar kurtarma harekatı başlatılmıştır. İstanbul Acil Afet Müdürlüğü, İl Jandarma Arama Kurtarma ekipleri sabah saat 08.35'te, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı Arama Kurtarma Timi 10.45'te kanyona giriş yapmışlardır. Bu gün saat 5.30'dan beri havanın iyileşmesini bekleyen hava kuvvetleri ancak saat 10.42'de havanın açılması üzerine Pınarbaşından bölgeye intikal etmiştir. Biraz önce aldığımız sevindirici bir haberde 2 komanda olay yerine indirildi.Vatandaşlarımıznda kurtarılması için bekleme halindeyiz. Üzücü olaydan dolayı rahmetli olan arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. ve inşallah vatandaşlarımıza yakın bir saat itibariyle kurtarmayı ümit ediyoruz."

Muhabir: Özkan Beyer/ Yusuf Çelik/Mustafa Gökçeoğlu/Ömer Erim Baştimar

Yayıncı: J.Jale Durgun - KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Valla Kanyonunda Mahsur Kalma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement