Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İBB'ye suç duyurusunda bulundu - Son Dakika
Güncel

Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İBB'ye suç duyurusunda bulundu

Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İBB\'ye suç duyurusunda bulundu

Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, FESHANE'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisini protesto ederek İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek başkanı Kürşat Mican, sergide dini değerlere hakaretler olduğunu ve serginin kapatılmasını istediklerini belirtti.

24.07.2023 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FESHANE'de açılan "Ortadan Başlamak" isimli sergi ile ilgili Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek suç duyurusunda bulunan Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican, sergiyi uzun zamandır protesto ettiklerini belirtti. Kürşat Mican, "Burada dini değerlere hakaretler var. Özellikle camii önünde dansöz figürleri var" dedi.

Mican, "Biz toplum olarak her görüşe saygılıyız ancak burada bizim değerlerimize yönelik hiçbir saygı göremiyoruz. Değerlerimiz aşağılayan bir şekilde sergi açılmış, sanat adı altında. Bize sanata karşı dediler, gerici dediler. Biz sanata asla karşı değiliz. Ama sanatın toplum içerisinden geldiği değerlerle çatışmaması gerektiğini ifade ettik" diye konuştu.  İBB sorumlularının cezalandırılması ve serginin kapatılmasını istediklerini ve kamu barışını tehlikeye soktuğunu da ifade ettikleri belirtti.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yesevi Alperenler Teşkilatı Derneği, İBB'ye suç duyurusunda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement