Yozgat'ta Belediye Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Belediye Çalışmaları

Yozgat\'ta Belediye Çalışmaları

Yozgat Belediyesi tarafından projelendirilen tarihi Fatih Camisi çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

06.02.2017 15:56

Yozgat Belediyesi tarafından projelendirilen tarihi Fatih Camisi çevre düzenlemesi çalışmaları başladı.

Tarihi cami etrafında bulunan binaların ve depoların yıkımına başlandığını belirten Belediye Başkanı Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yozgat'ı her alanda yaşanılır bir kent haline getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Şehirde gelişi güzel imar, dış estetikten yoksun yapıların Yozgat'ı yaşanmaz bir şehir haline getirildiğini ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Yozgat'ı yaparak bozdular, yıkarak düzelteceğiz diyoruz. Burada da Fatih Camisi tarihi bir yapı. Bunu Çapanoğlu Büyük Cami ile beraber düşünüyoruz. Büyük Cami etrafındaki çevre düzenlemesi ile birlikte Fatih Camisi etrafını da temizlenmek suretiyle bir çevre düzenlemesi yapmak istiyoruz. Burada gelişi güzel yapılmış olan bir depo vardı, bunu yıkıyoruz."

Çapanoğlu Büyük Cami, Fatih Camisi, Başçavuş Camisi ve tarihi konaklarla bu alanı tarihi bölge haline getireceklerini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Basit gibi gözüküyor ama çok önemli bir çalışmanın önemli bir ayağı. İnşallah bu yıkım tamamlandıktan sonra Fatih camisi çok güzel bir görünüm kazanacak ve insanlarımızın vakit geçireceği güzel bir alan olacak. Çapanoğlu Büyük Cami etrafındaki çalışmalara, Temmuz ayında başlayacağız. Büyük cami etrafını da Ankara Caddesine kadar açacağız. Ankara Caddesinden baktığımızda büyük cami ve Fatih camisi gözükmüş olacak. Bu bölgedeki tarihi camilerle burası tarihi bir bölge olmuş olacak."

Arslan, Çapanoğlu Büyük Cami projesinde 250 araçlık kapalı otoparkın da bulunduğunu hatırlatarak, "Bu projelerle, eskiden kalma konaklarımızı da tamamen meydana çıkarmış olacağız. Belediyemize ait arsalarımıza sıfırdan konaklar yapacağız. Bu yerlere butik otel, kahvaltı salonları gibi değişik amaçlarda kullanılmak üzere halkımızın hizmetine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Belediye Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement