Zirve Davasında Mahkeme Başkanı'nı Tehdit Eden Aral Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Zirve Davasında Mahkeme Başkanı'nı Tehdit Eden Aral Hakkında Suç Duyurusu

Zirve Davasında Mahkeme Başkanı\'nı Tehdit Eden Aral Hakkında Suç Duyurusu

Malatya Zirve Yayınevi davasının dünkü duruşmasında Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya hakaret ve tehdit eden tutuklu sanık Varol Bülent Aral hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi suç duyurusunda bulundu.2997 yılında 1'i Alman uyruklu 3 kişinin...

15.01.2013 17:08

Malatya Zirve Yayınevi davasının dünkü duruşmasında Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya hakaret ve tehdit eden tutuklu sanık Varol Bülent Aral hakkında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi suç duyurusunda bulundu.

2997 yılında 1'i Alman uyruklu 3 kişinin Zirve Yayınevinde öldürülmesi olayı ile ilgili görülen davada bugün 53'üncü duruşma yapıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında sanıkların adliyeye getirilmesiyle başlayan duruşmada, mahkeme heyeti dünkü duruşmada tutuklu sanık Varol Bület Aral'ın mahkeme başkanına, "Bunun hesabı sorulacak. Hayrettin Kısa kafana sıkacağım" tehdidi nedeniyle alınan ara kararda, Aral hakkında mahkemeye tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gereğinin yapılması için suç duyurusunda bulundu.

Bugünkü duruşmada savunma yapan Ruhi Abat'ın 850 sayfalık yazılı savunmasının tamamını okuyamayacağını bu nedenle savunma ara verilmesini talep etti. Talebi kabul eden Mahkeme Heyeti tutuksuz sanık Levent Ercan Gelegen'in savunmasın alınmasına geçti. Gelegen, yabancı misyonerlere karşı olduğunu belirterek, Türk Kiliseleri kurmak için çalışma içinde olduğunu belirtti.

2000 yılında askerliğini yaptıktan sonra İstanbul'da misyonerlere irtibata geçtiğini, bir süre eğitim aldıktan sonra Tarsus'ta görevlendirildiğini ifade eden Gelegen, bir süre Kayra Yayıncılıkta Martin de Lange ile çalıştığını söyledi. Gelegen, savunmasında Kayra Yayıncılık başında bulunan de Lange'nin Malatya'da Zirve Yayınevi adında bir yer açmak için girişimlerde bulunduğu ve kendisinin de bu konuda yardımcı olduğunu belirtti. Gelegen, tutuklu sanıklardan Emre Günaydın'ı ise evinde ağırladığı yönündeki bilgilerin de gerçek dışı olduğunu ileri sürdü.

2004 yılında bir MİT görevlisinin kendisi ile irtibata geçtiğini ifade eden Gelegen, "MİT görevlisi bana Martin de Lange hakkında araştırma yaptıklarını, Martin'in bir takım siyasi faaliyetler yaptığını tespit ettiklerini söyledi. Bana 'araştırdık, sen dindar bir ailenin çocuğusun ne işin var bu Hıristiyanların arasında, ne ayaksın?' diye sorduğunu ve Kayra Yayınevi'nden ayrılmasını istediğini söyledi. MİT görevlisinin kendisine 'Dinine karışmıyoruz. Martin'den ayrılmazsan başına bela gelir' uyarılarında bulunduğunu belirten Gelegen, hakkındaki iddialarının gerçek dışı olduğunu iddia etti. - Malatya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zirve Davasında Mahkeme Başkanı'nı Tehdit Eden Aral Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement