1. Engellıler ve Ihtıyacları Fuarı - Son Dakika
Güncel

1. Engellıler ve Ihtıyacları Fuarı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Hilmi Guler ve Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakani Faruk Celik, 1. Engelliler ve Ihtiyaclari Fuari'nin Acilisina Katildi.

25.06.2008 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Hilmi Guler ve Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakani Faruk Celik, 1. Engelliler ve Ihtiyaclari Fuari'nin acilisina katildi.

1. Engelliler ve Ihtiyaclari Fuari, Ataturk Kultur Merkezi'nde acildi. Engelli Cocuklar Rock Grubu, Engelliler Mehteran Ekibi, Engelliler Halk Oyunlari Ekibi'nin gosteriler sundugu fuarin acilisinda, bir siir kitabi bulunan engelli Busra Ayder kendi yazdigi "Hor Gormeyin Beni" isimli siirini okudu. Gosterilerin ardindan bir konusma yapan Bakan Guler, "Busra'ya seslenmek istiyorum. 'Hor gormeyin beni' diyor, ama o bizi hor gormesin. O kabiliyetine biz layik olmaya calisalim" dedi. Bakanlik olarak ozurlulere kontenjan ayirdiklarini belirten Guler, "Bugun saglikli gorunebiliriz, ama hepimiz bir gun ozurlu olabiliriz" diye konustu.

Calisma Bakani Celik de, hukumet olarak 2005 yilinda cikardiklari Ozurluler Yasasi'nin devrim niteliginde oldugunu belirterek, yasanin getirdiklerini anlatti. 50'den fazla personel calistiran isyerlerinde yuzde 3 oraninda engelli calistirma zorunlulugu oldugunu ancak, isverenlerin cezayi goze alarak engelli calistirmak istemediklerini belirten Celik, "Biz, bu yuzde 3'u calistirin. Isveren primini karsilayacagiz dedik. Bu engeli kaldirdik" dedi. Celik, aslolanin engellilerin onundeki engellerin kaldirilmasi oldugunu kaydetti.

Daha sonra fuarin acilis kurdelesini kesen Guler ve Celik, fuardaki stantlari gezdi. Elektronik bir tekerlekli sandalyeye oturan Bakan Guler, "Bu artik ozurlulerin Mercedes'i" yorumunu yapti.

(MUG-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 1. Engellıler ve Ihtıyacları Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement