1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesinden 1 Mayıs Açıklaması - Son Dakika
Yerel

1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesinden 1 Mayıs Açıklaması

1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesinden 1 Mayıs Açıklaması

1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesi 1 Mayıs'ta Adıyaman'da yapılan kutlamalar sırasında yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

02.05.2013 15:48

1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesi 1 Mayıs'ta Adıyaman'da yapılan kutlamalar sırasında yaşanan gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğitim- Sen Adıyaman Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen basın açıklamasını okuyan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Hediye Kılınç, "1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü her yıl olduğu gibi bu yıl da ilimizde kutlandı. Miting alanına yerleşim sırasında alandaki yer tartışmaları nedeniyle Petrol-İş kortejinde mitinge katılan ve işçi olmadıkları her hallerinden belli olan gençler ile diğer bazı gençler arasında bir gerginlik meydana geldi ve bu olay hepimizi fazlasıyla üzmüştür" dedi.

Kılınç, Tertip Komitesi'nin ve Petrol-İş Sendikası başkanın tüm çabalarına rağmen gerginlik tam olarak ortadan kaldırılamadığını, Platform'un üzerine çıkan Tertip Komitesi Başkanı ve Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Sayın Ali Tırpan'ın çağrıları da gerginliği ortadan kaldırmaya yetmediğini belirterek şunları söyledi:

"Bunun üzerine Ali Tırpan, olayların büyümesini engellemek için sağduyu göstererek Sendika üyelerini alan dışına çıkardı. Sayın Ali Tırpan, yapmış olduğu bu olgun davranışların ardından basına vermiş olduğu demeçte Tertip Komitesi'nin yanlı davrandığını söylemiştir. Tertip Komitesi yanlı davranmış olsaydı, yürüyüş kolunun en başına ve miting alanının en önüne Petrol İş Sendikası Kortejini yerleştirmezdi. Ayrıca mitinge katılmayan, olayları bilmeyen ancak durumdan vazife çıkaran bazı sendikaları da yanına alarak yaptıkları basın açıklamasında bütün bu olayların Türk Bayrağı nedeniyle çıktığını söylemişlerdir. Bu şekilde olayları hepimiz için anlamlı olan Türk Bayrağı'na bağlaması oldukça vahim bir durumdur. Bayrağın olmadığı yerde yokuz sözlerini de yönetimin acemi olmasına bağlıyoruz. Bu yapılan açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Önceki yıllarda yapılan 1 Mayıs Mitinglerin de işçi sendikaları ya da diğer kurumlar bayraklarla katılmışlardır. Şimdiye kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Dolayısıyla yaşanan olayın Türk Bayrağı ile bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi.

Tertip Komitesi'nin olarak hiç kimsenin bayrak ile herhangi bir sorunu olmadığını kaydeden Kılınç, "Barışın ülke gündeminde olduğu böylesi günlerde daha fazla hassas yaklaştığımız herkesimce bilinmektedir. Birçok defa yapılmak isten provokasyon girişimlerine sağduyulu bir tavır aldığımız Adıyaman kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bayrak bu ülke de artık siyaset ve tartışma konusu yapılmaktan vazgeçilsin. Bazı ideolojiler kendilerini bayrağın arkasına gizleyip, yeni politikalar üretemiyorsalar onlara bu ülkenin yolundan çekilmesini öneririz. Bu ülke barışın, kardeşliğin ülkesi olacaktır. Bu ülkeye baharın, barışın egemen olması için şimdiye kadar verdiğimiz mücadeleyi bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Yaşanan provokasyon girişimine sağduyulu yaklaşıp provokasyonu boşa çıkaran katılımcı kurumların yönetici ve üyelerine ve Adıyaman halkına teşekkür ediyoruz. Yıllardır kutladığımız her 1 Mayıs'ta Türk Bayrakları hem yürüyüş kollarında hem de alanlarda mevcut bulunmaktaydı. Kuşkusu olanlar geçmiş 1 Mayıs mitinglerinin görüntülerine bakabilirler" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Mayıs Adıyaman Tertip Komitesinden 1 Mayıs Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement