10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

Adıyaman’da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Suriyeli kadınlara çiçek, çocuklara oyuncak dağıtıldı.

10.12.2014 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahta ilçesinde, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" nedeniyle Suriyeli kadınlara çiçek ve çocuklarada oyuncak dağıtıldı.

Kahta Kadın ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Emine Kardeş ve Kahta Toplumsal Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Funda Özbek ve yönetim kurulu üyeleri  Kahta'da yaşayan Suriyeli mülteci aileleri 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle ziyaret etti.

Dernek Başkanı Emine Kardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede  yaşayan Suriyeli mültecilerin yardımına koşmanın bir insani vazife  olduğunu ifade etti.

İnsan hakları evrensel bildirgesinde tüm insanların eşit olduğunu anımsatan Kardeş, Suriye'de insanlık dramından kaçıp ülkemize sığınan insanların haklarını hatırlatmanın sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

İnsan hakları bildirgesinde  savaş altında yaşayan insanların başka ülkelerde  mülteci  olarak yaşama  haklarının olduğunu vurgulayan Kardeş şöyle konuştu:

"Bizim kardeşlik bağları yüzyıllar önce ensar - muhacir kavramları ile ortaya çıkmıştır. Şimdi biz onları mülteci olarak değil, kardeş ve misafir olarak görmekteyiz. Umuyoruz ki en kısa sürede bu savaş biter. Bu çocuklar da kendi ülkelerinde eğitimlerini ve yaşamlarını sürdürürler."

Kahta Cumhuriyet Mahallesi'nde 24 kişi ile aynı evde yaşadıklarını belirten Suriyeli Fatıma Kasım da ülkesini özlediğini gözyaşları içinde anlatarak, "Ülkemizi  ve evimizi  özledik. Vatan'ın yerini hiçbir  şey tutamaz. Rabbimizden dileğimiz  bu savaşın bitmesi  ve ülkemize  dönmemizdir" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement