% 100 Hayat Bulacaklar - Son Dakika
Güncel

% 100 Hayat Bulacaklar

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü madde bağımlılığından kurtulmak isteyen vatandaşlar için başlattığı "%100 Hayat" projesine yeni bir boyut daha kattı.

13.03.2015 09:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nin "%100 Hayat" projesi yeni bir boyut daha kazandı ve gençleri uyuşturucu maddenin zararlarından korumak amacıyla alınması gereken tedbirler, ilçede faaliyet gösteren STK'ların temsilcilerine ve spor kulüplerine seminerlerle anlatılıyor.

Proje kapsamında gençleri uyuşturucu maddenin zararlarından korumak amacıyla alınması gereken tedbirler, ilçede faaliyet gösteren STK'ların temsilcilerine ve spor kulüplerine seminerlerle anlatılıyor.

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Psikolog Yasin Eksen tarafından Esenler Kaymakamlığı Konferans Salonu'nda gerçekleşen seminere ilçede bulunan spor kulüplerinin antrenörleri ve Oruç Reis Mahalle Muhtarı Rıza Taş katıldı.

BAŞLAMADAN MÜDAHALE ÖNEMLİ

Madde bağımlılığı hakkında dinleyenleri bilgilendiren Psikolog Yasin Eksen, bir insanın uyuşturucu maddeye başlamadan önce doğru yönlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Bağımlılık başladıktan sonra rehabilitasyon sürecinin oldukça zor olduğunu belirten Eksen, "Bu konuda sizlere büyük görev düşüyor. Madde, bir insana bulaştıktan sonra kurtarmak zor oluyor. İlk hedefimiz insanlarımızı uyuşturucu maddelerden uzak tutmak ve başlamasına engel olmaktır" dedi.

ÜÇ EVRESİ VAR

Madde bağımlılığının 3 açıdan ele alındığını söyleyen Psikolog Eksen, "Madde bağımlılığı biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden ele alınmakta. Bu konuya biz hastalık gözüyle bakmaktayız. Çok tehlikeli ve tekrarlayıcı hastalıktır. Bir insan uyuşturucu maddeden kurtulduğu taktirde asla bir daha kullanmaya yeltenmemelidir. Çünkü madde bağımlılığında sorun durmadan kullanmak değil, kullanmaya başlayınca duramamaktır" şeklinde konuştu.

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

Proje ile ilçede faaliyet gösteren STK'ların temsilcilerine ve spor kulüplerine uyuşturucu maddenin zararlarına karşı alınacak tedbirler belirli aralıklarla düzenlenecek seminerlerle anlatılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel % 100 Hayat Bulacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement