100 Suriyeli Yetime Kıyafet Yardımı - Son Dakika
Yerel

100 Suriyeli Yetime Kıyafet Yardımı

100 Suriyeli yetime kıyafet yardımıŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale'de yaşayan 100 Suriyeli yetime kıyafet yardımı yapıldı.

19.03.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

100 Suriyeli yetime kıyafet yardımı

ŞANLIURFA - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçakale'de yaşayan 100 Suriyeli yetime kıyafet yardımı yapıldı.

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Akçakale Temsilcileri tarafından tespit edilen 600 yetimden 100'ü her hafta sonu Şanlıurfa'ya getirilerek giydiriliyor. Bu hafta ise 100 Suriyeli yetim çocuk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda giydirildi. Giyim mağazasına götürülen yetimleri Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kendi elleriyle giydirdi. Çocuklara, çeşitli oyuncaklar da dağıtıldı. Programda bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Yetim çocuklarımızın giydirilmesi,keyiflerinin hoş olması bizleri sevindiriyor. Büyükşehir Belediyesi gerek yetimleri, gerek şehit yakınları ve gazileri, yaşlıları kendimize birer emanet olarak görüyoruz. İmkanlar çerçevesinde Sosyal ve Kültür Daire Başkanlığımız, Sosyal Hizmet Şube Müdürlüğümüz, yine genel sekreter yardımcımız tam bir efor harcamaktadırlar. Yine bunun yanında yardım platformu olarak, bir çok sivil örgütten oluşan ve bunu bir platform haline getiren arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Gerek sınır ötesi gerekse buradaki mülteci kardeşlerimiz, gerek buradaki yetim, öksüzleri ve fakirleri el birliği içerisinde giydirmeye çalışıyoruz"dedi.

Şanlıurfa Suriye insani yardım platformu yetkilisi Veysel Toprak, yapılan çalışmalarla "Suriyeli muhacir kardeşlerimiz için açmış olduğumuz şu mağazada büyük işler yapıldı elhamdülillah. Bu güne kadar 180 bin muhacir kardeşimizi giydirdik. Şanlıurfa genelinde yaklaşık olarak 13 bin yetim çocuk var. Her hafta sonu yüz yetim çocuğumuzu giydiriyoruz. Bu haftada Büyükşehir Belediyesi sponsor oldular"ifadelerini kullandı.

Yetimler daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sosyal tesislerine götürüldü.

100 Suriyeli Yetime Kıyafet Yardımı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 100 Suriyeli Yetime Kıyafet Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement