12 Yaşında Hafız Oldu - Son Dakika
Güncel

12 Yaşında Hafız Oldu

Emet ilçesinde 12 yaşındaki Fatma Beyza Dağtaş, Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

21.06.2016 14:40

Emet ilçesinde 12 yaşındaki Fatma Beyza Dağtaş, Kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız oldu.

Hafızlığını başarıyla tamamlayan Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Dağtaş için Emet Müftülüğü Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık belgesi töreni düzenlendi.

İlçe Müftüsü İsmail Temur, törende yaptığı konuşmada, müftülüğe bağlı Kız Kur'an Kursunun 2 yıldır faaliyet gösterdiğini ifade ederek, kursun ilk hafızını yetiştirdiğini söyledi.

Temur, şunları kaydetti:

"Emet'te en son 35 yıl önce bir bayan kardeşimiz hafız olarak yetişmiş. Burada uzun yıllardan beri bayanlara yönelik Kur'an kursu olmadığından dolayı hafız yetişmemiş. Biz göreve geldikten sonra ilçede bayanlara yönelik kursu faaliyete geçirdik. İlk hafızlığını tamamlayan öğrencimiz ise 12 yaşındaki Fatma Beyza Dağtaş oldu. Kızımız 2 yıl eğitimin ardından hafızlık sınavını başarıyla geçerek belgesini almaya hak kazandı."

Küçük yaşta hafız olmanın herkese nasip olamayacağını dile getiren Temur, "Kızımızı başarısından dolayı tebrik ediyorum. İnşallah burada başka genç hafızlarda yetiştireceğiz." dedi.

Baba Ahmet Dağtaş da kızının küçük yaşta hafız olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Kızımın bu şekilde başarı sağlaması bizim için büyük sürpriz oldu. Kendisi de hafız olmak istiyordu ve Allah ona bunu nasip etti." ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Temur, Dağtaş'a belgesini takdim ederek cumhuriyet altını hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 12 Yaşında Hafız Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement